Mergi direct la conținut »
Viorica Dăncilă, poziţie diferită de cea a PSD, pe tema trimiterii dosarului Revoluţiei în instanţă: "Este necesar, până la urmă, să se afle adevărul"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Viorica Dăncilă, poziţie diferită de cea a PSD, pe tema trimiterii dosarului Revoluţiei în instanţă: "Este necesar, până la urmă, să se afle adevărul"

Viorica Dăncilă, poziţie diferită de cea a PSD, pe tema trimiterii dosarului Revoluţiei în instanţă: „Este necesar, până la urmă, să se afle adevărul”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că este necesar să se afle adevărul în ceea ce priveşte Revoluţia din Decembrie 1989. Poziţia acesteia a venit în contradicţie cu mesajele transmise de liderii PSD, potrivit cărora"este revoltător ca dosarul 'Revoluţiei' să fie trimis în instanţă de un fost agent al poliţiei politice comuniste.

De Valentina Postelnicu,

„După cum ştiţi, nu comentez lucruri legate de Justiţie. Consider că Justiţia trebuie făcută de către judecători şi cu cât oamenii politici vorbesc mai puţin despre Justiţie poate că este mai bine. Este necesar, până la urmă, să se afle adevărul şi cred că acest lucru tot Justiţia trebuie să îl facă”, a spus Dăncilă, aflată într-o vizită la Tulcea, întrebată ce părere are despre trimiterea în instanţă a dosarului „Revoluţiei” şi dacă este prea târziu pentru acest lucru.

PSD a transmis, luni, un punct de vedere oficial pe tema trimiterii dosarului „Revoluţiei” în instanţă.

Statul de drept dintr-o ţară democratică nu poate fi construit cu foşti agenţi ai sistemului represiv comunist – a fost reacţia social-democraţilor la anunţul procurorului general Augustin Lazăr privind trimiterea în instanţă a dosarului ‘Revoluţiei’.

„Este revoltător ca dosarul ‘Revoluţiei’ să fie trimis în instanţă de un fost agent al poliţiei politice comuniste! Este intolerabil ca cel care a ţinut în chinuri disidenţii anticomunişti să se erijeze acum în făuritorul dreptăţii anticomuniste. La Revoluţie au murit oameni ca astfel de personaje să nu mai ocupe înalte funcţii în statul de drept postrevoluţionar.

Rădulescu: „Nu ştiu cu ce ar putea fi acuzat preşedintele Iliescu, trebuie acuzaţi cei care au tras în primul rând. Preşedintele Iliescu nu a avut niciun fel de rol în subiectul ăsta”

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra
Recomandări

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra

Şi parlamentarii PSD au preluat mesajul partidului. Deputatul PSD Cătălin Rădulescu consideră că este „neomenos” ca un procuror general „torţionar” să facă dosar unor oameni care au participat la Revoluţia din 1989.

„E neomenos ca un procuror general torţionar să facă un dosar unor oameni care au participat la Revoluţia română. (…) Pentru revoluţionari, aceasta este o chestiune nefirească şi nelalocul ei ca un torţionar să facă dosare la revoluţionari. Nu ştiu ce a găsit domnului Iliescu sau celorlalţi (…). Pentru noi, revoluţionarii, este o chestiune urâtă, foarte urâtă, dar după 30 de ani să discuţi subiectul Revoluţie şi să nu discuţi despre torţionarul Augustin Lazăr, care stă în funcţie după ce a fost unul dintre torţionarii regimului comunist”, a declarat Cătălin Rădulescu, luni, la Parlament.

El a precizat că trebuie acuzaţi în primul rând cei care au tras la Revoluţie. „Nu ştiu cu ce ar putea fi acuzat preşedintele Iliescu, trebuie acuzaţi cei care au tras în primul rând. Preşedintele Iliescu nu a avut niciun fel de rol în subiectul ăsta. (…) Există prezumţia de nevinovăţie, să vedem ce se întâmplă în instanţă, nu mai credeţi întotdeauna în procurori şi în ceea ce dau procurorii”, a spus Rădulescu.

Ce s-a întâmplat la 6:19 dimineața la petrecerea de nuntă a Teodorei Becali. A apărut filmarea
Recomandări

Ce s-a întâmplat la 6:19 dimineața la petrecerea de nuntă a Teodorei Becali. A apărut filmarea

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a anunțat luni, finalizarea Dosarului Revoluției din 1989 și trimiterea acestuia în judecată. Printre inculpații din acest dosar se află Ion Iliescu, membru şi preşedinte al Consiliului Frontului Salvării Naționale (CFSN), Gelu Voican Voiculescu, membru CFSN şi fost vice prim-ministru al Guvernului României (prezent consilier al premierului Viorica Dăncilă), Iosif Rus, fost comandant al Aviaţiei Militare, care sunt acuzați de infracţiuni contra umanităţii.

Citeşte şi: Aventurile fabuloase ale antrenorului de tenis Iulian Vespan. A fugit în Italia cu Adrian Voinea și a salvat-o de la moarte pe Alisa Kleybanova

Close
Închide
  Close