De Ileana Ilie,

După ani întregi în care nimeni nu a mai vrut să audă de credite de consum, băncile şi restul companiilor de creditare au intrat din nou în acţiune şi fac eforturi să ne reamintească gustul bun al achiziţiilor… în rate.
Sunt bănci care îşi invită clienţii să acceseze credite de până la 20.000 de euro, doar cu buletinul. Cine vrea să ia un astfel de împrumut, în mai puţin de 24 de ore, trebuie doar să fie de acord ca Fiscul să trimită direct la bancă toate datele privind veniturile pe care le-a realizat. Noile credite cu buletinul au dobânzi cuprinse între 7 şi 10%, dar rapiditatea acordării nu-i scapă pe clienți de comisioane.
În doar o lună, o bancă din România a verificat la Fisc veniturile a peste 30.000 de români care au vrut să-şi ia un credit. Timpul de analizare a unui dosar şi virarea banilor nu durează mai mult de un sfert de oră.
Patru bănci oferă în momentul de faţă credite de nevoi personale cu verificare la Fisc. Toate verifică însă şi Biroul de Credit. Oricine are sau a avut probleme cu plata ratelor la alte credite este respins din start. Dacă aţi trecut şi acest test, banca e dispusă să vă împrumute până la 120.000 de lei, pe o perioadă de cel mult cinci ani. Pentru asta, venitul minim net trebuie să fie între 800 si 1000 de lei. Dobânzile diferă şi ele de la bancă la bancă. Aşa că rata lunară pentru un credit de 50.000 de lei pe o perioadă de cinci ani variază între 995 şi 1051 de lei. Comisioanele de acordare pot ajunge chiar la 250 de lei, iar cele de administrare sunt de regulă în jur de 5 lei pe lună.
La finalul lunii august, românii aveau credite de consum (în lei şi valută) de 53,24 de miliarde de lei. Suma este cu 6,3% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Creditul cu buletinul a fost lansat în urmă cu 10 ani şi a stârnit valuri în România. În 2006, însă, a fost scos cu totul de pe piaţă.

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult