De Daniel Ionașcu,

Noua tehnologie a fost adoptată rapid, oferind utilizatorilor o libertate fără precedent și posibilități enorme. Un studiu din 2015 arată că, pentru oameni, Wi-Fi-ul este al doilea cel mai indispensabil lucru, după mâncare.

Cele șase companii sunt Nokia, 3Com (acum parte a Hewlett-Packard Enterprise), Aironet (parte a Cisco), Harris Semiconductor (acum parte a Intersil), Lucent (parte tot a Nokia) și Symbol Technologies (acum parte a Zebra Technologies).

Strămoșul Wi-Fi, inventat în Hawaii

Strămoșul Wi-Fi-ului modern este o tehnologie inventată în 1971 la Universitatea din Hawaii. Numită ALOHAnet, aceasta pune bazele comunicării fără fir.

• În 1997 este introdus un prim standard de comunicare wireless, însă acesta nu permitea decât viteze de până la 2 Mbps.
• În 1999 apare alianța care are grijă de dezvoltarea standardului și un alt standard, mai modern.
• Anul 2004 aduce primul zbor comercial cu avionul care oferă conectivitate Wi-Fi pasagerilor.
• În anul 2005 ”Wi-Fi” devine un cuvânt nou și este introdus dicționarul Merriam-Webster.
• În 2012 deja un sfert din gospodăriile din întreaga lume ajung conectate la Wi-Fi.
• Un studiu al companiei de cercetare IDC arăta în 2015 că Wi-Fi-ul este considerat de către oameni al doilea lucru ca importanță, după mâncare. Un procent de 18% îl consideră chiar cel mai important.
• Potrivit Cisco, valoarea economică a tehnologiei Wi-Fi este de 2.000 de miliarde de dolari, iar 13 miliarde de dispozitive Wi-Fi se află în lume, aproape două de fiecare persoană.
• În acest an apărut Wi-Fi 6, care poate atinge viteze de 5 Gbps, extrem de mari.

Va deveni principalul mijloc de acces la internet

Cisco estimează că în anul 2021 numărul total de hotspot-uri va depăși 500 de milioane pe toată planeta, iar din anul 2022 va deveni principalul mijloc de acces la internet al populației.

În trei ani, compania estimează că 28 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la internet, iar multe dintre ele, precum roboți, linii de producție sau dispozitive medicale, vor comunica prin rețele wireless.

Wanda Nara, soția lui Icardi, a scandalizat Parisul. Poze la limita decenței lângă Turnul Eiffel!
GSP.RO

Wanda Nara, soția lui Icardi, a scandalizat Parisul. Poze la limita decenței lângă Turnul Eiffel!

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism