MENIU CAUTĂ
17 Ian. 2018 20:28

Wielpütz Automotive investește la Craiova 10 milioane de euro în prima fabrică de producție în afara granițelor Germaniei

Distribuie

Cinci sute de noi locuri de muncă vor fi create, în județul Dolj, de un nou investitor din industria automobilistică. Nemții de la Wielpütz Automotive vor construi o fabrică în High-Tech Industry Park, platformă economică dezvoltată de Consiliul Județean Dolj.

Reprezentanții Wielpütz Automotive susțin că au ales Craiova pentru deschiderea noi fabrici de producție după ce au purtat discuții și cu autoritățile locale din Mureș.

Am avut primele discuţii pentru o locaţie în judeţul Mureş şi am fost acum opt săptămâni pentru prima oară, aici, în Dolj, şi când am văzut această regiune am căutat şase locaţii de producţie. Ne-am simţit ca acasă după prima discuţie, aici, în Craiova şi ne-am întors în Germania cu un sentiment foarte bun şi acum patru săptămâni am hotărât să ne depunem candidatura pentru locaţia din Hight Tech Park şi astăzi ne bucurăm că am putut încheia această candidatură cu succes. În Germania nu ne mai putem extinde şi de aceea am luat hotărârea de a merge în străinătate pentru o nouă investiţie. Suntem absolut convinşi că aici avem posibilitatea de a ne extinde, să creştem cu produsele noastre noi. Şi aici, pe aici teren, vedem un potenţial foarte bun. Şi în următorii ani, bineînţeles depinde foarte mult şi de factorii de piaţa automotive, să ajungem la crearea a 500 locuri de muncă şi o investiţie totală în fază finală de aproximativ 10 milioane euro', a precizat Volker Schlegel, reprezentantul legal al firmei Wielpütz Automotive.

Nemții își doresc să angajeze în special femei, urmând ca producția să înceapă la 1 septembrie.

„Planificăm pentru prima hală un mix de produse. Pornim, în principal, cu montaj. Şi în al doilea pas cu produse high-tech care în momentul de faţă sunt încă în faza de prototip şi abia în anul 2019 pornim producţia de serie pentru aceste produse noi. Avem nevoie de angajaţi. Marea majoritate a angajaţilor noştri vor fi doamne. Pornim de la locuri de muncă simple, de exemplu, montatori, ajungem până la locuri de muncă extrem de calificate, până la cercetare-dezvoltare. Putem să vă şi spunem că avem un proiect ambiţios şi dorim la 1 septembrie să pornim producţia şi de aceea apelăm în continuare la ajutorul partenerilor noştri din Craiova, ca acest plan care este extrem de ambiţios să poată fi realizat', a declarat Volker Schlegel.

Wielpütz Automotive a închiriat 30.000 metri pătrați în High-Tech Industry Park, platformă economică a Consiliului Județean Dolj.

Wielpütz este cel de-al 15-lea investitor cu care High-Tech Industry Park a încheiat un contract de închiriere sau superficie. În total, aceste 15 companii și-au asumat realizarea unor investiții în valoare cumulată de peste 20 de milioane de euro și crearea unui număr de peste 1.500 de locuri de muncă. În ceea ce privește High-Tech Industry Park, Consiliul Județean Dolj are în derulare procedura pentru atribuirea contractului de execuție a rețelelor exterioare de drumuri și de utilități, contract cu o valoare estimată de aproape 11 milioane de lei', a precizat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.

Citește și: Nea Adolf din Voievodeasa, românul botezat de Hitler. Certificatul lui de naștere era scris cu litere de aur, dar a fost ars de teama rușilor

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii