Ce face gelozia din om! Află de ce vroia fostul primar de la Iaşi, Gheorghe Nichita, să afle dacă (si din cauza cui) scârţaie patul amantei sale

26 februarie 2016 23:30

Psihologul Cezar Laurenţiu Cioc analizează motivele pentru care fostul edil al Iaşiului, orbit de gelozie, a instalat in secret GPS pe maşina amantei şi a folosit poliţia locală în scopul de a urmari cu cine se culca aceasta.

Psih.-Cezar-Laurentiu-Cioc-1

Gheorghe Nichita, fostul edil iubăreţ de la Iaşi, a fost eliberat joi din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu. Acesta va reveni acasă, dar nu va ieşi din vila sa şi nu va lua legătura cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunii de luare de mita pentru care este judecat.

Primarul a devenit celebru dupa ce a înregistrat convorbirile telefonice ale amantei sale, pe nume Adina Samson, angajată a Primariei Municipale şi, după spusele procurorilor DNA, ar fi folosit şi relaţiile cu interlopii ieşeni   pentru a intimida un posibil iubit al femeii şi a-l determina să parasească oraşul.

“În acest caz particular întâlnim ceea ce se cheamă pulsiune obsesiv-compulsivă de gelozie. Nu e literalmente boală psihică ci o tulburare anxioasă care te face să nu poţi să dormi, să mănânci, să traieşti de teama că partenera ta se culcă cu altcineva. E tipul omului pe care, atunci cand interacţionezi cu el, îţi vine să îl întrebi mereu retoric: Mai tu esti obsedat? Fara ajutor de specialitate această tulburare îţi poate distruge relaţiile cu cei pe care chiar îi iubeşti”, a declarat psihologul.

Pasiunea obsesivă   pentru   amanta sa, pentru care   a şi divorţat de soţia lui, după 30 de ani de casnicie, a fost atât de mare încat fostul primar   a cerut poliţiei locale să o urmarească pas cu pas. Adina Samson (foto) este mai tânară cu 25 de ani decât fostul primar.

04-foto-3---adina-samson2.jpg

“Avem de-a face cu un bărbat influent social şi bogat iar aceştia  au amante ca şi efect al puterii lor. Activitatea amoroasă cu parteneri mult mai tineri, este direct proportională cu gradul de succes social şi bunăstare financiară. Nicolae Ceauşecu a fost poate singurul om influent şi sef de stat,căsătorit de zeci de ani, care nu a avut amantă însă pare a fi excepţia care confirmă regula”, a menţionat specialistul.

Adina Samson a formulat o plangere împotriva lui Gheorghe Nichita, pe care il acuza de abuzuri fizice, psihice şi emoţionale.

“Gelozia poate duce la pierderea temporară a  raţiunii. Se poate ajunge la proiecţii paranoide adică bărbatul respectiv vizualizează în mintea sa ceea ce femeia   ar putea face cu alt barbat. De obicei îşi imaginează că ea practică cu altcineva tehnici sexuale pe care   le-a experimentat şi cu el iar acest gând nu prea dă pace bărbaţilor în general. Ei ajung să se gândească obsesiv la posibilul partener al femeii pe care o consideră a lui ‘’O fi maI tânar decat mine? O fi mai potent sau mai prezentabil ? Oare conduce o maşină mai scumpă decat a mea?” iar de aici pană la a angaja detectivi particulari e doar un pas.   Interesant este că unele femei consideră aceste gesturi, dovezi de iubire. Este măgulitor să primeşti atât de multa atenţie însă acest gen de   iubire prin control strict este perceput ca fiind frumos doar la începutul relaţiei dar după un timp obsesia   devine apăsătoare şi stresantă pentru ambii parteneri şi mai mult consumă energie decat oferă satisfacţii”, a încheiat Cezar Laurenţiu Cioc, psiholog la Instititul de Cercetare și Dezvoltare a Potenţialului Uman din Bucureşti.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro