Profesorul i-a crăpat capul fostei sale studente cu un video

08 martie 2016 23:30 De: ,

În urmă cu aproape două decenii, pe când toată România se uita la meciul de fotbal dintre selecţionata noastră şi cea a Tunisiei de la CM de Fotbal din Franţa, Dan Păcurariu, pe atunci conferenţiar la Universitatea Hiperyon, îşi ucidea cu sălbăticie iubita. Îi crăpa capul cu un video doar pentru că Mihaela Fulg, fosta sa studentă, câştigase o bursă în China, iar plecarea ei în Asia ar fi însemnat destrămarea cuplului. După 18 ani, asasinul a fost demascat.

Încă din vremea studenţiei, Mihaela – absolventă a Facultăţii de Limbi Străine – Secţia Chineză a Universităţii Hiperyon – s-a lăsat prinsă în jocul iubirii alături de unul dintre profesorii ei, Dan Păcurariu, conferenţiar la aceeaşi unitate de învăţământ. La cei 37 de ani ai săi, bărbatul a făcut rapid o pasiune arzătoare pentru eleva sa, care între timp a ajuns profesoară la Liceul Mihail Sadoveanu, motiv pentru care a încercat să o ţină departe de absolut tot ce ar putea- o “răpi” de lângă el.

Dragostea pentru femeia în vârstă de 30 de ani s-a transformat pe nesimţite într- o obsesie bolnăvicioasă ce, într-un final tragic, a însemnat moartea brutală a Mihaelei. Când femeia, speriată de scandalurile tot mai dese dintre ei, dar şi de corecţiile fizice pe care gelosul său iubit i le mai aplica, a realizat că locul ei nu mai este lângă Păcurariu a încercat, firesc, să îl facă să înţeleagă că totul s-a sfârşit între ei.

Cu atât mai mult, spun surse judicare, cu cât fata – profesoară de limba chineză -, obţinuse o bursă pe pământ asiatic. Pus în faţa unei despărţiri iminente, conferenţiarul a decis să-şi pedepsească iubita.

În seara de 26 iunie 1998, când fotbaliştii români jucau cu părul vopsit în galben împotriva Tunisiei la CM de fotbal din Franţa, Păcurariu se certa aprig cu Mihaela în garsoniera din Titan, unde aceasta stătea cu chirie. Orbit de furie, bărbatul a pus mâna pe un video, au stabilit anchetatorii, şi, cu mai multe lovituri deosebit de puternice, i-a crăpat capul bietei femei întinse pe pat, al cărei trup însângerat l-a acoperit apoi cu o pătură.

Trădat de testul poligraf

Ca să lase impresia unui jaf, asasinul a furat câteva lucruri din cameră, dar numai bijuterii pe care el i le făcuse cadou în timpul relaţiei cu toate că în jur mai erau bani şi alte valori pe care orice hoţ le-ar fi luat fără ezitare. Prins încă de la început în cercul suspecţilor, Dan Păcurariu a reuşit, ani de-a rândul, să scape şi să trăiască liniştit, fără povara groaznicei crime.

Poliţiştii de la “Omoruri” şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti nu au abandonat nici o clipă cazul şi au reuşit, după o căutare de 18 ani, să-l demaşte pe autorul crimei din gelozie.

Asasinul – în locuinţa căruia au fost descoperite după aproape 20 de ani o copie după buletinul de identitate al Mihaelei Fulga şi nişte cercei despre care cunoscuţii spun că ar fi aparţinut femeii -, a fost trădat de testul poligraf, dar şi de declaraţiile unor martori- cheie care au fost reaudiaţi.

Ieri dimineaţă, anchetatorii s-au dus să-l ia de acasă, dar mama sa – cu care locuieşte după moartea tatălui său -, i-a îndrumat pe poliţişti spre Giurgiu, unde fiul său – acum profesor universitar la Arhitectură, la Hiperyon -, era plecat cu nişte treburi.

În anchetă, asasinul, care la cei 55 de ani a preferat să rămână burlac, s-a prevalat de dreptul său de a nu declara nimic legat de moartea brutală a Mihaelei Fulga. După audieri, Dan Păcurariu a fost amprentat, fotografiat şi închis la “Beciul Domnesc”, unde va face vizita medicală. El va fi prezentat astăzi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru omor.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro