12 Sep. 2017 20:55

Reacția Coreei de Nord la noile sancțiuni ONU: „Vom provoca SUA cea mai mare durere”

Distribuie

Coreea de Nord a reacționat în urma noilor sancțiuni impuse de ONU, amenințând SUA cu „cea mai mare durere”. Ambasadorul nord-coreean la ONU a acuzat Washington că a ales o „confruntare politică, ecnomică și militară”. Anterior, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat cea de-a opta serie de sancțiuni împotriva Phenianului, ca răspuns la cel de-al șaselea test nuclear efectuat de țara comunistă, relatează BBC News.

Coreea de Nord a criticat noile sancțiuni adoptate în unanimitate de Consiliul de Securitate al ONU, la inițiativa SUA, amenințând din nou Washingtonul.

„Măsurile viitoare ale RPDC (Republica Populară Democrată Coreea – n.r.) vor provoca Statelor Unite cea mai mare durere pe care au simţit-o vreodată în istoria lor””, a declarat ambasadorul nord-coreean la ONu, Han Tae Song, la Conferinţa pentru Dezarmare de la Geneva.

„În loc să ia decizia corectă, cu o analiză rațională… regimul de la Washington a ales o confruntare pe plan politic, economic și militar, fiind obsedat de acest vis nebun de a anula programul nuclear al RPDC”, a mai spus acesta.

Anterior, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, în unanimitate şi la iniţiativa Statelor Unite, o nouă serie de sancţiuni impuse Coreei de Nord, care interzic exporturile de textile şi reduc aprovizionările acestei ţări izolate cu petrol şi gaz.

Această a opta serie de măsuri – susţinută de China şi Rusia, cele mai apropiate susţinătoare ale Coreei de Nord – vizează să pedepsească regimul din cauza testului nuclear pe care l-a efectuat la 3 septembrie.

Prin sancţiunile sale, de fiecare dată mai dure, ONU vrea să determine Phenianul să-şi negocieze programele de înarmare nucleară şi convenţională, considerate o ameninţare la adresa stabilităţii lumii, notează AFP.


Citește și: Cât costă o noapte de amor cu un fotomodel? Dezvăluirile care au provocat un scandal monstru în lumea modei


Loading...
Comentarii