Tudor Postelnicu, fost șef al Securității, a murit. Era anchetat în dosarul uciderii disidentului Gheorghe Ursu

12 august 2017 16:33

Tudor Postelnicu a murit. Fostul șef al Securității a decedat în această dimineață la spital, după o lungă suferință.

Tudor Postelnicu era anchetat în dosarul uciderii disidentului Gheorghe Ursu, fiind acuzat de infracțiuni contra umanității.

Tudor Postelnicu a fost șef al Securității între 1978 și 1987. Din 1987 și până în 1989, a condus Ministerul de Interne.

În 1990, Postelnicu a fost judecat de Tribunalul Militar Teritorial București, în cadrul lotului „CPEx” în „procesul celor patru”, în care au fost implicaţi Emil Bobu, Manea Mănescu și Ion Dincă. Tudor Postelnicu a fost condamnat la închisoare pe viață, confiscarea averii și privarea de unele drepturi civile. După recurs, i s-a schimbat încadrarea de la genocid la omor deosebit de grav, și a rămas să execute 14 ani de închisoare, dintre care a făcut doar șapte. Culmea, ieșirea din închisoare a venit în baza unui decret al lui Ceaușescu, care a rămas neabrogat în anii ’90, scrie evz.ro.

Tudor Postelnicu a rămas în istorie, printre altele, pentru o declarație pe care a făcut-o în fața instanței în legătură cu apartenența sa la Partidul Comunist Român. „Am fost un dobitoc”, a spus Postelnicu.


Citește și: EXCLUSIV/ Irina Pavlenco, blonda din Sweet Kiss, e neschimbată! Arată ca la 20 de ani!

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro