UPDATE! Un avion Flydubai s-a prăbușit în sudul Rusiei! 62 de oameni au murit! / GALERIE FOTO

19 martie 2016 16:00 De: ,

UPDATE 15.55: Fostul director pentru securitate aeronautică Tarom, Valentin Duţă, crede că principala cauza a accidentului aviatic din Rusia este eroare de pilotaj pe fondul vremii nefavorabile. „Cauza este o eroare de pilotaj pe fondul vremii nefavorabile. El a venit o dată la aterizare şi a ratat. Ratarea este o procedura absolut normală. Și-a dat seama că nu e în regulă pe pistă şi a plecat. Apoi a venit din nou la aterizare. Daca era un tip deştept, ar fi plecat pe aeroportul de rezervă. Probabil s-a încăpăţânat să aterizeze aici. A venit dezaxat pe o aripă, iar vântul l-a întors. Aripa era ruptă iar combustibilul a ieşit pe pistă. Este greşeală umană, de pilotaj, pe fondul vremii nefavorabile”, a declarat pentru Mediafax Duţă.

 

FOTO: EPA

UPDATE 15.45: Compania aeriană low-cost a exclus varianta unui act criminal. Președintele Flydubai, Gaith al-Ghaith, a cerut să se aștepta rezultatele anchetei pentru a se determina cauzele tragediei. Totodată, el a anunțat că o echipă de lucru formată din reprezentanți ai Aviației civile din EAU și ai Flydubai se va deplasa în Rusia pentru a participa la anchetă „în coordonare cu autoritățile ruse”.

UPDATE: 14.20: Ambasadorul rus în Cipru a anunțat că pilotul Aristos-Socratousaeronavei prăbușite era Aristos Sokratous (foto), un tânăr de 35 de ani de origine Cipriotă. Aristos, care era căsătorit de doar câteva luni, iar soția sa este însărcinată, a lucrat înainte pentru Helios Airways, o companie aeriană considerată blestemată de greci. Aceasta a dat faliment după ce, în august 2005, un Boeing 737 care îi aparținea s-a prăbușit în timpul unui zbor între Larnaca și Atena. Nu mai puțin de 121 de greci și ciprioți au murit atunci.

UPDATE: 14.00: Potrivit oficialilor companiei Fly Dubai, la bordul aeronavei erau 55 de pasageri, dintre care 33 de femei, 18 bărbați și 4 copii. Membrii echipajului, cinci bărbați și două femei, proveneau din Spania, Grecia și Rusia.

UPDATE: 12.50:  Noi detalii în cazul tragediei aviatice de la Rostov pe Don, unde și-au pierdut viața 62 de oameni. Potrivit RIA Novosti, au fost găsite cutiile negre ale aeronavei. Există două versiuni ale accidentului și anume o greșeală a piloților, ținând cont de condițiile meteorologice nefavorabile, sau o eroare tehnică, scrie gazeta.ru.

Pe Internet au apărut filmări de la locul tragediei, din care se poate observa că avionul aproape s-a dezintegrat.

UPDATE: 9.40: Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că ajutorul acordat rudelor celor decedaţi în accidentul avionului Flydubai de sâmbătă dimineaţa, reprezintă o prioritate, relatează agenţiile ruse de ştiri preluate de Reuters, citându-l pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
„Şeful statului a declarat că acum prioritatea este asistenţa acordată familiilor şi apropiaţilor celor care şi-au pierdut viaţa”, a declarat Peskov.

UPDATE 9.00: Flydubai confirmă faptul că zborul FZ981 transporta 55 de pasageri de la 4 naționalități diferite. Niciun român nu se afla la bordul avionului.

  • 44 pasageri din Rusia
  • 8 pasageri din Ucraina
  • 2 pasageri din India
  • 1 pasager din Uzbekistan

În acest moment, gândurile și rugăciunile noastre sunt cu familiile pasagerilor și a echipajului nostru, care se aflau la bordul aeronavei.

Un Boeing venind din Dubai (Emiratele Arabe Unite) s-a prăbușit, sâmbătă dimineață, pe aeroportul din Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei. 62 de oameni şi-au pierdut viaţa. Anunţul a fost făcut de Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, citat de TASS.

avion_prabusit_autostrada_56458400_62904000

Un Boeing cu 55 de pasageri la bord s-a prăbușit, sâmbătă dimineață, în timp ce încerca să aterizeze la Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, a declarat, pentru AFP, o purtătoare de cuvânt a filialei locale a Ministerului rus pentru Situații de Urgență.

 

epa05219513 A handout image, released by Russia Ministry's of the Emergencies shows a view of the place Fly Dubai Flight FZ981 crashed in Rostov-on-Don, Russia, 19 March 2016. Fly Dubai Flight FZ981, from Dubai to Rostov-on-Don, crashed during its landing approach, at Rostov-on-Don Airport, Russia, on 19 March 2016. The Boeing-737 was carrying 55 passengers, four of whom were children, and 6 crew members, all of whom who died when the plane crashed some 50 to 100 meters left of the runway, according to airport authorities. EPA/Ministry's of the Emergencies / HANDOUT BEST QUALITY AVAILABLE EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

„Avionul cu 55 de pasageri și patru sau cinci membri ai echipajului la bord, venind de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), s-a prăbușit când a încercat să aterizeze pe aeroportul din Rostov-pe-Don”, a declarat Marina Kostiukova, scrie Agerpres.”Un Boeing 737 s-a prăbușit în timp ce încerca să aterizeze. 62 de persoane erau la bord. Toți au murit”, a declarat purtătorul de cuvânt al filialei locale a ministerului, precizând că la bord erau 55 de pasageri și șapte membri ai echipajului.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro