24 Dec. 2017 13:00

Banca de alimente a sărbătorilor sărăciei pentru cinci milioane de români

Distribuie

Statistic, aproximativ 5 milioane de români sunt în pragul sărăciei absolute. În același timp, 2,2 milioane de tone de produse alimentare sunt aruncate la gunoi, anual, în România. Am aflat despre ce este vorba, cine aruncă de fapt alimentele la gunoi, de la președinte Băncii de alimente 'a sărăciei'.

'În lume, astăzi, se vorbește de faptul că este puțină hrană și suntem prea mulți locuitori. Lucru care nu este adevărat. Există hrană suficientă, pentru toată lumea. Nu este hrană suficientă pentru mofturile tuturor… Asta este altceva. Noi avem în vedere ca produsele, alimentele care au fost produse  într-un ciclu de consum de energie, de timp, de orice tip de resurse, să fie câștigate ca hrană pentru oameni. Principiul nostru este lupta împotriva risipei alimentare și de ajutorare a persoanelor nevoiașe', ne-a spus Gabriel Sescu, asistent social, președintele 'Băncii pentru colectarea și distribuția alimentelor'.

Asociația a luat ființă în vara anului 2016 și a reușit să colecteze și să predea rețelelor de asistență socială din România peste 50 de tone de hrană. Produsele merg în special pentru persoane cu dizabilități în cămine pentru bătrâni sau în programe sociale care oferă suport copiilor pentru a nu abandona școala.

Comentarii