12 Ian. 2018 12:00

Ce spune realizatorul videoclipului cu tânăra de culoare îmbrăcată în ie

Distribuie

Am debutat la Londra ( în septembrie 2017) cu o expoziție de 10 de costume populare centenare, din diferite zone geografice . Toate aceste costume sunt certificate de un specialist. Aceste costume populare au fost însoțite de o expoziție de fotografie realizate de Alexandru Zainea. Când am expus costumele populare și expoziția de artă fotografică la ICR Londra, o domnișoară m-a întrebat dacă ea ar avea vreodată șansa ca în această viață să îmbrace un costum de asemenea însemnătate. I-am răspuns că atunci când se temina expoziție, deci a doua zi, se putea îmbracă în acel costum care îi plăcuse ei foarte mult. Atunci s-a creat povestea (  videoclipului- n.r.)', povestește Cristina Chiriac.

Tyga Lilly Nefertiti este cetățean britanic și nicidecum din Africa, așa cum s-a speculat la acea vreme. Am zis ce ar fi mai potrivit decât să promovăm România pe străzile Londrei, cu un cetățean britanic, căci fata nu este din Zanzibar și nici din Africa, cum s-a vehiculat. Este cetățean britanic, născută în Marea Britanie. Când au văzut-o pe stradă îmbrăcată așa, românii ne felicitau. Am văzut lacrimi de bucurie în ochii lor', mai spune Cristina.

Nu au fost plătiți de nimeni și nu am simțit că e un lucru rău ceea ce facem. Reacțile stârnite de acel videolip nu au fost în regulă. Fata lucrează pentru o bancă renumită în Londra și a citit acele mesaje rasiste, care nu au fost deloc ok. Pe mine m-a bucurat faptul că ea s-a îndrăgostit de un costum popular românesc', mai spune Cristina.

Citește articolul complet AICI.

Comentarii
Ultimele Video-uri