09 Feb. 2018 21:33

Este defrișat situl Sarmizegetusa Regia. Agent Green a filmat arborii căzuți pe zidurile cetății

Distribuie

Defrișare la Sarmizegetusa, sit arheologic aflat în patrimoniul UNESCO. Autoritățile susțin că taie doar arborii bolnavi, dar filmările realizate de activiștii de la Agent Green arată că s-a tăiat și lemn cu valoare economică.

Pe 22 ianuarie, situl arheologic Sarmizegetusa Regia a fost închis pentru tăierea și extragerea unor arbori marcați, care ar pune viața vizitatorilor în pericol. Dar o investigație Agent Green arată că bună parte din arborii respectivi nu erau deloc bolnavi și că existau și copaci care au distrus zidurile cetății.

„Avem niște activități forestiere agresive în niște zone care ar trebui protejate și avem niște activități care sunt acoperite de niște oameni care fie nu știu să-și facă meseria, fie au făcut-o cu rea intenție. Fie au făcut-o emițând niște documente considerând că un sit de importanță mondială din patrimoniul UNESCO poate să fie tratat ca orice parcelă de pădure în care intri cu niște utilaje forestiere și te apuci să extragi niște arbori', spune Andrei Ciurcanu, la Interviurile Libertatea Live.

Comentarii