10 Feb. 2018 14:00

Salamul de Sibiu ajunge în Europa. Producătorii fac din Sibiu Capitala Gastronomică Europeană

Distribuie

Salamul de Sibiu este produsul românesc tradițional care va ajunge în scurt timp pe mesele europenilor, iar asta după ce Comisia Europeană a acordat 1,6 milioane de euro, unor producători români pentru a-l face cât mai cunoscut în Europa. Timp de 3 ani, șase producători vor merge la cele mai cunoscute târguri gastronomice de pe continent pentru a le arăta europenilor cum se face un salam cu tradiție. 

„Avem programul „Enjoy its from  Europe' – Salam de Sibiu, Indicație Geografică Protejată (IGP). Anul trecut, proiectul a fost aprobat de către Comisia Europeană și am început implementarea de la 1 februarie. Primul an cred că va fi ceva mai greu, pentru că este o nouă legislație cu care implementăm, dar sperăm, sunt convinsă că toate lucrurile vor funcționa bine. Primul lucru pe care o să-l vedeți va fi prezența noastră la Alimentaria în Barcelona și apoi vom avea câteva acțiuni in-store în România, apoi încă un târg la Torino, în septembrie, un târg de slow food', spune Carmen Gavrilescu, președintele Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu din România.

Pe lângă acestea, salamul de Sibiu va fi prezent chiar și la el acasă, când orașul ca fi Capitala Gastronomică Europeană.

Comentarii