12 Feb. 2018 05:30

VIDEO/Cum arată o oră de matematică atunci când înlocuiești tabla cu cretă cu calculatorul. Ministerul Educației a aprobat primul auxiliar digital

Distribuie

Cum arată o oră de matematică după un auxiliar digital. Am participat la o oră de matematică la clasa a șasea făcută după auxiliar digital, singurul autorizat, până în prezent, de Ministerul Educației. Elevii au fost ca peștii în apă.

Eleva pune un deget pe unghiul unui triunghi și îl mută până îl suprapune cu al altuia. Face la fel cu toate celelalte. Și așa din două triunghiuri se face unul singur. Concluzia: Triunghiurile sunt congruente. Este unul dintre exercițiile aplicației MyKoolio pentru matematică după care copiii se dau în vânt.

Le vine mai natural să apese pe căsuța care validează un răspuns la vreun test grilă, decât să țină creta în mână. „Nouă, copiilor, plăcându-ne jocurile, putem și să învățăm cu această aplicație. Și înainte la ore cum era. Era mai greu pentru profesor să strângă nu știu ce materiale ca să facă acele forme', spune unul dintre elevi. Îl completează colega lui: „E distractivă într-un fel. Noi acasă suntem obișnuiți cu telefoane, cu tablete, și aici le asociem'.

Citește și: VIDEO | Andrei Petrescu, reprezentant al Consiliului Elevilor Bucureşti, la interviurile Libertatea LIVE

Comentarii