Mergi direct la conținut »
Mărturia tulburătoare a lui Vladimir Găitan: “Simt că sfârșitul îmi e aproape“. Marele actor suferă de o boală rară
Monden Libertatea > Entertainment > Monden

Mărturia tulburătoare a lui Vladimir Găitan: “Simt că sfârșitul îmi e aproape“. Marele actor suferă de o boală rară

Vladimir Găitan este unul dintre cei mai apreciați și iubiți actori de teatru și film. Acesta a fost omagiat pe scena Teatrului de Comedie pe 5 ianuarie, când instituţia a împlinit 58 de ani. Pe 2 februarie, actorul va împlini 72 de ani.

„Simt că sfârşitul îmi e aproape, de aceea nu vreau să ratez aniversarea teatrului, un eveniment de o asemenea anvergură. Iubesc acest teatru şi am fost ani de zile pe scena lui. Mă bucur că aici joacă şi fiica mea. Când am debutat a fost angajat şi un pompier, care la o primă repetiţie s-a urcat pe scenă şi i-a luat ţigara din gură unui coleg. A fost imediat dat afară că a îndrăznit aşa ceva. Mă bucur că am jucat ani de zile în piese importante pe scena teatrului şi că nu am fost uitat”, a povestit maestrul, potrivit Click.ro.

Vladimir Găitan a povestit în urmă cu ceva timp, cum i-a fost descoperită boala de care suferă de mai bine de 30 de ani.

„O doamnă doctor a fost foarte intrigată de roşeaţa nefirească a feţei mele şi m-a invitat să fac nişte analize. Aveam 40 de ani atunci. Eram un bărbat în putere. Policitemia vera (aşa se numeşte boala) a fost declanşată de radiaţiile de la Cernobîl sau de o disfuncţie provocată de acestea. Măduva spinării produce mai multe globule roşii decât albe, iar sângele este foarte gros şi pericolul unui accident vascular e iminent. Medicaţia trebuie să-l fluidizeze cât mai mult ca să nu ajung acolo. A fost îngrozitor, dar până la urmă m-am resemnat cu ideea şi am încercat să supravieţuiesc. Doctorii îmi mai dădeau doar zece ani, iar eu am fost un obraznic şi m-am încăpăţânat să trăiesc. Această boală mi-a interzis orice mişcare sportivă grea. În fiecare dimineaţă noptiera mea se goleşte de câte cinci-şase pastile”, a povestit în urmă cu câţiva ani Găitan. Vladimir Găitan a fost extrem de afectat de moartea prietenei lui, Aimee Iacobescu.


Citește și:

VIDEO/ Adrian Titieni nu așteaptă ajutor de la copii la bătrânețe: „Vreau ca ei să-și trăiască viața”

Close
Închide
  Close