MENIU CAUTĂ
, de Geo Berciu

Adrian Sârbu RENUNŢĂ LA UN SALARIU FABULOS! Vezi CÂT câştiga!

Distribuie

Compania pentru care a lucrat în ultimii şapte ani i-a prelungit mandatul lui adrian Sârbu la şefia CME în aprilie, el fiind plătit cu un salariu fabulos: 1,8 milioane de dolari pe an, dar şi bonusuri ce puteau ajunge la 100%.

Dar aceasta nu era singura lui sursă de venit! Adrian Sârbu deţine peste două milioane de acţiuni la CME, fiind unul dintre cei mai importanţi acţionari individuali, ca urmare a fuziunii dintre CME şi Media Pro din 2009.
Chiar dacă şi-a înaintea demisia de la cârma CME, Adrian Sârbu nu se desparte încă de companie, urmând să activeze ca şi angajat până la 1 ianuarie 2014.
Ronald Lauder, fondatorul CME şi şeful boardului directoral al CME, i-a mulţumit lui Adrian Sârbu, prin intermediul uunui comunicat, pentru „numeroasele contribuţii la succesul companiei CME, pentru pasiunea, dedicarea şi viziunea creativă de excepţie de care a dat dovadă încă din 1995”.

Veniturile i-au scăzut alarmant

Veniturile lui Adrian Sârbu din 2012 au atins un minimum al ultimilor ani: două milioane de dolari, spre deosebire de 3,7 milioane de dolari, în 2011, respectiv 5,5 milioane, în 2010.
Adrian Sârbu are o avere estimată de Capital la 110-112 milioane euro şi ocupă poziţia 43 în ultima ediţie a Top 300 Capital Cei mai bogaţi români.

Potrivit Registrului Comerţului (Recom), la Media Pro Pictures – deținută de CME -, Sârbu apare ca proprietar cu circa 2,2% din acţiuni. Trustul media a avut anul trecut afaceri de peste 9,4 milioane euro şi un profit net de aproape 1,3 milioane euro. Fără îndoială, una dintre cele mai importante companii controlate de omul de afaceri născut în Braşov este Alleria, cu obiect de activitate consultanţa pentru afaceri. Această companie, deţinută de Sârbu în proporţie de 87%, a realizat afaceri de aproape 2,7 mil. euro în 2011. Mai mult, potrivit raportului financiar pe 2011, Alleria are active totale de peste 30 milioane euro. Totodată, această firmă deţine 50% din Mediafax Group, companie care a înregistrat afaceri de peste 16,3 mil. euro în 2011, potrivit capital.ro.
Citeşte şi: DECIZIE ULUITOARE luată de Adrian Sârbu în ceea ce priveşte PRO TV-ul! HOTĂRÂREA VA AFECTA SUTE DE MII DE OAMENI!

Citește mai multe despre Adrian Sârbu pe Libertatea.

Comentarii