Pentru a participa la această călătorie, fiecare dintre pasageri a plătit între 2.799 şi 5.995 de lire sterline, însă toate locurile s-au vândut în urmă cu doi ani. Excepţie face omul de afaceri român Cornel Tăbăcaru şi soţia sa, care au plătit 75.000 de dolari pentru cea mai tare cabină de pe vas.
„Soţia mea are şi ea o boală: croazierele. Toată lumea care ne ascultă ştie filmuleţul ăla „Titanic Vals”. Bă, şi mă gândeam cine a murit de trebuie să se certe ăia pe moştenire. Mi-a rămas mie în creier, m-am îmbolnăvit de Titanic, iar când s-a anunţat croaziera am luat un Xanax şi am apăsat pe cel mai scump bilet. Putea să coste cât blocul Intercontinental că nu mă interesa”, a declarat Tăbăcaru la Realitatea TV.
Meniul ultimei mese servite pe Titanic, vândut cu 91.000 de euro. Vezi ce conținea! | FOTO
Vasul are doar două camere de tip „owner’s suite”, iar una dintre ele este ocupată de Cornel Tăbăcaru şi de soţia sa. Cealaltă este în prezent goală, pentru că reprezentanţii companiei au rezervat-o pentru vedetele care s-ar putea hotărâ pe ultima sută de metri.
„Eu nu mă impresionez prea uşor, dar ăştia au întrecut orice măsură. Are 74 de metri pătraţi apartamentul în care stăm. În dreapta ai o baie cu cadă şi cu grup sanitar, în stânga bar, living, masă cu şase locuri mari, un dulap, două fotolii cu câte două locuri şi două de câte un loc, un televizor uriaş. Dormitor King Size, un mic birou, altă baie, terasă de n-am văzut cât sunt eu de pricopsit: 12 metri lungime după părerea mea şi 3,20 lăţime”, a spus Tăbăcaru, care a ţinut să precizeze că pe vas există aproximativ 220 de angajaţi români.
„Să fie ai naibii de englezi, zici că sunt roboţi, mi-au dat şampanie, tot. Să vă mai spun ceva – o cabină confort trei are un hublou mic cât o oglindă, la mine am 74 de mp. Am vorbit cu BBC, cu Herald Tribune, de la The Telegraph să dau petrecere. Toţi ştiau că e un român…”, a declarat glumeţ milionarul, care a mai dezvăluit faptul că organizatorii i-au impus să aibă la ei ţinută de gală.
Doi români vor reface călătoria Titanicului
Nava Balmoral va urma acelaşi traseu cu al Titanicului, după o escală la Cherbourg, în Franţa, şi una la Cobh, în Irlanda. Cei care şi-au cumpărat un loc în această croazieră or avea parte de feluri de mâncare inspirate de cele servite pe Titanic şi de o orchestră, asemeni celei care a cântat pe vas, se spune, până când a fost înghiţită de apă.
Titanicul a lovit un aisberg la 15 aprilie 1912 şi s-a scufundat în apele îngheţate ale Atlanticului de Nord, făcând 1.514 morţi.
Citiţi şi: Tulburător! Înainte să moară, mii de oameni au ascultat această melodie!