Mergi direct la conținut »
Aviația dă senzația! Cântăreți de rock, pop sau folk, vedete de televiziune și oameni de afaceri au brevete de piloți
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Aviația dă senzația! Cântăreți de rock, pop sau folk, vedete de televiziune și oameni de afaceri au brevete de piloți

Aviația dă senzația! Cântăreți de rock, pop sau folk, vedete de televiziune și oameni de afaceri au brevete de piloți

Întocmai ca-n melodia lui Mărgineanu, „Aviația dă senzația” pentru Mărgineanu însuși, dar și pentru Marcel Breazu de la Celelalte Cuvinte sau pentru Roxana Ciuhulescu! Cântăreți de rock, pop sau folk, vedete de televiziune și oameni de afaceri sunt deopotrivă îndrăgostiți de zbor. Unii și-au luat brevetul și pot sta la manșă fără probleme, alții, mai cu moț și cu mai mulți bani în cont, și-au luat chiar și avion personal.

De Florian Gheorghe,

Mihai Sturzu este angajat la o companie aeriană

Aviația dă senzația. Vedetele autohtone au brevete de piloți

Mihai Sturzu s-a trezit fără obiectul muncii, după aproape 20 de ani în showbiz, când muzica lui nu s-a mai căutat și trupa Hi-Q s-a destrămat. A intrat în politică, de partea PSD, devenind deputat, apoi a decis să facă o nouă reconversie profesională și a dat examen la Școala Superioară de Aviație Civilă. Azi, Sturzu e pilot de linie la una dintre companiile low-cost care operează în România.

„Acesta era prima mea decolare, cu pasageri la bord, la manșa unui Airbus A321, de la Otopeni la Luton. Între timp a trecut un an. Primul an. În cifre, arată așa: 838 ore de zbor, 302 zboruri, aproximativ 60.000 de pasageri duși acasă, în vacanță sau la job în siguranță. Pentru mine e un vis împlinit”, scria fostul cântăreț pe Facebook, înainte de Paște.

Mihai Mărgineanu are propria lui aeronavă!

Aviația dă senzația. Vedetele autohtone au brevete de piloți

Tot pe o cursă de linie l-am putea întâlni, la un moment dat, și pe Mihai Mărgineanu, care și-a luat atestatul pentru aeronave comerciale în 2017. Dar asta când vor fi vremuri mai grele, fiindcă deocamdată artistul câștigă foarte bine din muzică și de pe urma rolului lui Ardiles în serialul „Las Fierbinți”. Până atunci, Mărgineanu se bucură de zboruri de plăcere cu propria aeronavă ultraușoară, Cessna, care are patru locuri. Avionul îi servește și ca înlocuitor al mașinii când trebuie să ajungă la spectacolele antamate prin diverse colțuri ale țării.

Marcel Breazu poate pilota și elicopterul

Și veteranul rocker Marcel Breazu de la Celelalte Cuvinte are brevet de pilot de avion ultraușor și elicoper. Marcel e pasionat de când se știe de zbor și mecanică. Membru al Aeroclubului Român din Oradea, muzicianul nu numai că scurtează distanțele prin țară alegând avionul în detrimentul mașinii, ci și modifică sistemele de zbor, aducându-le îmbunătățiri.

Christian Becker are propria școală de pilotaj

Cristian Becker, muzicianul român a cărui tinerețe se leagă de celebra formație Scorpions (a fost chitarist în trupa germană), are o flotă de elicoptere și propria școală de pilotaj! Acum chitarist în Salamandra, trupa fondată de el, Becker a fost primul proprietar privat de elicopter din România de după 89. În prezent, închiriază elicoptere pentru diverse servicii.

Familia Prigoană deține propriul avion

Silviu Prigoană și Honorius, unul dintre fiii săi, au brevete de piloți și dețin la comun un avion ultraușor de tip Sport Star, pentru agreement. „Jucăria” cântărește în jur de 500 kg, a costat 60.000 de euro si are numai doua locuri.

Folkistul Adrian Sărmășan a fost elev al Școlii de Aviație de la Boboc din Buzău, cea mai veche școală militară de profil, în ultimii ani ai comunismului. A învățat să zboare pe avioane-școală românești, dar specializarea viza celebrele supersonice MIG21 și MIG29.

Radu Berceanu nu este doar pilot, ci a și proiectat și brevetat un apartat de zbor ultraușor

Fost ministru al transporturilor, Radu Berceanu nu este doar pilot, ci a și proiectat și brevetat un apartat de zbor ultraușor, o aeronavă denumită SWAN 120-28. Berceanu a absolvit facultatea de Construcții Aerospațiale și a lucrat la Fabrica de avioane de la Craiova până în 1989, apoi a fost angajat la centrul de încercări de zbor.

Lucian Mîndruță și-a dorit mereu să aibă brevet de pilot

Și policalificatul Lucian Mândruță poate fi întânit, ocazional, printre nori. În urmă cu 20 de ani, înainte să-și ia permisiul auto, Mândruță a fost uns pilot, pe aerodormul Strejnic.


Citește și: 

VIDEO | Grindină puternică în județul Constanța! Imagini incredibile pe Autostrada Soarelui

Close
Închide
  Close