Mergi direct la conținut »
Carmen Brumă, sfaturi despre cum să scapi de celulită | FOTO Galerie foto
3imagini
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Carmen Brumă, sfaturi despre cum să scapi de celulită | FOTO

Carmen Brumă, sfaturi despre cum să scapi de celulită | FOTO

Carmen Brumă le-a făcut câteva recomandări celor care vor să scape de inestetica celulită.

De Dana Aramă,

Multe femei se confruntă cu celulita și fac eforturi mari pentru a scăpa de ea. Vedeta de televiziune Carmen Brumă, o adeptă a stilului de viață cât mai sănătos, a luat în discuție acest subiect pe blogul ei. Ea le-a făcut câteva recomandări celor care vor să scape de celulită.

 


„10 reguli simple ca să reduci sau să scapi de celulită

În fiecare an, în sezonul de plajă sau în apropierea lui, se înmulțesc întrebările referitoare la celulită. Evident că toată lumea vrea să știe cum scăpă de celulită într-un timp cât mai scurt. Am încercat să rezum mai jos câteva lucruri care să vă ajute:

-95% dintre femei au celulită, iar restul de 5% o ascund foarte bine ;). Celulita în stadiu avansat nu poate fi eliminată, dar poate fi estompată. De celulită nu se scăpa definitiv , ea poate să reapară în diverse etape ale vieții; înainte de ciclu, în sarcină, la menopauză , după 30 de ani etc. 

– Celulită apare dintr-un cumul de cauze: inflamatorii, hormonale, alimentare, circulatorii (hidratarea și drenajul lichidelor). De aceea și metodele de combatere ar trebui să se adreseze tuturor cauzelor probabile și nu doar aspectului exterior.

Stresul afectează echilibrul hormnal, apetitul, odihna, refacerea organismului. Este o cauză ascunsă pentru foarte multe afecțiuni, iar celulita nu face excepție.

România nu înscrie Roşia Montană în patrimoniul UNESCO de teama Gabriel Resources. Localnicii spun că zona este pe moarte
Recomandări

România nu înscrie Roşia Montană în patrimoniul UNESCO de teama Gabriel Resources. Localnicii spun că zona este pe moarte

– Celulita nu ține de greutate, ci de echilibrul masă musculară/grăsime și de localizarea depozitelor de grăsime. Există femei slabe cu multă celulită și femei grase cu foarte puțină celulită. Cura de slăbire drastică poate agrava celulita.
-Pentru reducerea celulitei e necesar să respectați următoarele reguli alimentare cel puțin 6 săptămâni:

Eliminați complet zahărul și dulciurile ( miere, îndulcitori naturali sau artificiali). 
Eliminați alcoolul. 
După oră 18 mâncați doar carne slabă cu legume proaspete.
Eliminați soia, mezelurile și prăjelile. 
Mâncați proteine slabe la fiecare masă (min 1 gram proteină/kg corp). 
Încercați să vă schimbați compoziția corporală în favoarea masei musculare. Faceți antrenamente de tip HIIT și variați exercițiile. 
Nu ronțăiți între mese chiar dacă e vorba de alimente sănătoase. Limitați-vă la 3 mese principale și (eventual doar dacă simțiți nevoia) 2 gustări. 
Beți 45 ml apă /kg corp. 
Nu fumați! Nicotină are efect vasoconstrictor asupra capilarelor, scade circulația și drenajul limfatic la nivelul pielii și favorizează apariția celulitei. 
Creșteți aportul de lecitină și acizi grași esențiali omega 3. În mod natural se găsesc în gălbenușul de ou, peștele gras, sardine, nuci sau puteți folosi varianta suplimentelor”, a precizat Carmen Brumă pe blogul ei.


Citește și: EXCLUSIV/ Clovnul Siminică și tristețea din spatele unui zâmbet. „În parlament nu e circ, e bâlci. La circ se muncește enorm”


 

Close
Închide
  Close