Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden

Ce măsuri de protecție a luat actrița Paula Chirilă, fostă asistentă medicală: „Nu vrem să ajungem ca în China sau în Italia, să numărăm morții”

Actrița Paula Chirilă se numără printre oamenii cărora pandemia de Coronavirus le-a suspendat activitatea. S-a conformat noii realități, și-a luat măsuri de prevenție și încearcă să își ducă viața normal, chiar dacă e nevoită să stea închisă în casă. Fostă asistentă medicală, actrița a declarat pentru Libertatea cum se protejează de pericolul nevăzut numit Coronavirus.

De Andreea Romaniuc Archip,

Paula Chirilă va putea fi urmărită în continuare pe micul ecran în serialul „Mangalița” de la Antena 1, ale cărui filmări s-au terminat încă de la finalul anului trecut. În schimb, activitatea ei la teatru a fost întreruptă brusc în încercarea autorităților de a proteja populația de răspândirea virusului COVID-19.

„Toate spectacolele s-au anulat, teatrele s-au închis, inclusiv cel de la Pitești, s-au oprit repetițiile pentru că trebuie să ne protejăm și pe noi și pe ai noștri, și copiii și bătrânii mai ales”, ne-a spus actrița. Cum a lucrat ani buni ca asistentă medicală, Paula Chirilă este conștientă de pericolul iminent în privința sănătății. „Folosesc mănuși, șervețele dezinfectante și nu ies din casă. Stau acasă, asta este prima măsură de prevenție. Și îi sfătuiesc pe toți să stea în case. Dacă nu avem nimic în casă de mâncare, nu trebuie să mergem tot familionul la cumpărături de acum că suntem liberi, ci este de ajuns să meargă unul singur să cumpere strictul necesar, cu toate măsurile de protecție necesare. Nu știi cu cine te întâlnești în magazin, pe lângă cine treci, pe unde a fost și cu cine s-a mai întâlnit, pentru că virusul ăsta este tare păcătos și se răspândește foarte repede, din câte am văzut. Cred că nu vrem să ajungem ca în China sau în Italia să numărăm morții, să numărăm bătrânii morți în primul rând”, a declarat, pentru Libertatea, Paula Chirilă.

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație
Recomandări

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație

 

Nu se plictisește acasă

Cum în virtutea activităților profesionale, de-a lungul timpului a fost mai mult plecată de acasă, actrița recuperează acum timpul alături de cei dragi, în special de fiica ei, Carla.

„Îi sfătuiesc pe toți să stea în case și să își umple timpul: de la până a-și cunoaște familia, dacă e să glumim un pic, până la a petrece timp de calitate cu cei dragi și a învăța lucruri noi, de a citi ce nu au mai citit de foarte multă vreme. Eu am o grămadă de cărți care mă așteaptă, filme de văzut, jocuri de jucat cu Carla, am o grămadă de lucruri de făcut, eu nu mă plictisesc niciodată”, a adăugat ea.

Actrița speră ca pandemia de Coronavirus să se termine cât mai repede, iar viața artistică să își urmeze cursul firesc. „Eram în plin sezon de spectacole, aveam turnee prin țară. Am programat un turneu la Londra și la Dublin cu un spectacol scris și regizat de Octavian Strunilă, cu Paul Ipate, Alexandru Conovaru, Andreea Mateiu. Piesa se numește „Cum se face” și este o comedie spumoasă cu care am umblat prin țară și cu care o să mai umblăm după ce trece toată povestea asta cu Coronavirusul și ne liniștim și noi”, a conchis Paula Chirilă.

Close
Închide
  Close