Andrei Voica a devenit în scurt timp unul dintre cei mai apreciati bucătari, după participarea la MasterChef în 2015. Este căsătorit și are împreună cu soția lui o fetiță. În ultimii ani, Andrei Voica s-a schimbat total și este aproape de nerecunoscut. Dovada stă în ultimele imagini surprinse cu acesta.
În urmă cu 3 ani, Andrei a povestit pentru FRF TV că a jucat fotbal până la 21 de ani, până la nivelul ligii secunde, dar și-a încheiat prematur cariera din cauza unei accidentări.
„Mama mi-a insuflat pasiunea pentru bucătărie, iar tata – cea pentru fotbal. Tata e fost jucător al Craiovei Maxima. A vrut să joc fotbal și să ajung fotbalist. M-am apucat de fotbal la 7 ani. Eram talentat, o spuneau și antrenorii. Jucam mijlocaș, eram decar, căpitan de echipă.
:contrast(8):quality(75)/https://mediacdn.libertatea.ro/unsafe/870x0/smart/filters:format(webp):contrast(8):quality(75)/https://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2024/06/35739057967904617876507748503537106230641680n.jpg)
Am făcut junioratul la Școala de Fotbal Gică Popescu. Am avut o carieră mică destul de bună. Am ajuns până la nivelul Diviziei B. La 21 de ani m-am accidentat și atunci am zis stop carierei de fotbalist. Bine că am lăsat fotbalul”, a dezvăluit bucătarul, care a încercat să se facă arbitru, dar nu i-a plăcut.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_7410278d98589d4bc2f0db7d7f416d18.jpg)
Andrei Voica a ajuns să lucreze ca bucătar pentru CSU Craiova, după ce echipa a fost preluată de Mihai Rotaru. „Pentru el a fost primordială alimentația pentru fotbaliști. A cerut să fie adus la echipă cel mai bun bucătar din Craiova. Așa am ajuns la Universitatea Craiova”, a afirmat Andrei Voica, potrivit GSP.
„Băieții m-au primit foarte bine. Cel mai de impact lucru a fost când mister Mirel Rădoi a venit la mine și mi-a strâns mâna și mi-a spus «Eu te știu pe tine!». A fost o mândrie pentru mine”, a adăugat Voica.
Andrei spune că a deprins tainele bucătăriei profesioniste în străinătate, unde a plecat pentru a trăi pe picioarele lui:
„Am devenit bucătar profesionist de nevoie. Am plecat în Spania și a trebuit să mă descurc singur, pentru că îmi era foame, între ghilimele. Am intrat într-o fabrică de panificație, cu 50 de angajați. Acolo am început să lucrez cât de cât profi într-o bucătărie, chiar dacă erau chestii de panificație. A început să-mi placă”, a mai spus el.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/281_ff5a27ac3e35c77cbb425e155ee0e949.jpg)
:quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/153_9591454a7e454fd1f354e9088f20b3de.png)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/197_0d8942b8ff7f52207d27b16f00f5a281.jpg)
:quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/276_ad96cc214512912f5e5850dca7300082.png)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/43_6e528199a27a86866865c36a195f577c.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/15_6dcf0d14bc7ae9146711ded66bc2ca52.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/253_f975bca7134a850b69094807fdf5d177.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/190_9b3bd6bf5ce27b9dd4cbd5e152a7ffe3.jpg)