Andrei Voica a devenit în scurt timp unul dintre cei mai apreciati bucătari, după participarea la MasterChef în 2015. Este căsătorit și are împreună cu soția lui o fetiță. În ultimii ani, Andrei Voica s-a schimbat total și este aproape de nerecunoscut. Dovada stă în ultimele imagini surprinse cu acesta.
În urmă cu 3 ani, Andrei a povestit pentru FRF TV că a jucat fotbal până la 21 de ani, până la nivelul ligii secunde, dar și-a încheiat prematur cariera din cauza unei accidentări.
„Mama mi-a insuflat pasiunea pentru bucătărie, iar tata – cea pentru fotbal. Tata e fost jucător al Craiovei Maxima. A vrut să joc fotbal și să ajung fotbalist. M-am apucat de fotbal la 7 ani. Eram talentat, o spuneau și antrenorii. Jucam mijlocaș, eram decar, căpitan de echipă.
:contrast(8):quality(75)/https://mediacdn.libertatea.ro/unsafe/870x0/smart/filters:format(webp):contrast(8):quality(75)/https://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2024/06/35739057967904617876507748503537106230641680n.jpg)
Am făcut junioratul la Școala de Fotbal Gică Popescu. Am avut o carieră mică destul de bună. Am ajuns până la nivelul Diviziei B. La 21 de ani m-am accidentat și atunci am zis stop carierei de fotbalist. Bine că am lăsat fotbalul”, a dezvăluit bucătarul, care a încercat să se facă arbitru, dar nu i-a plăcut.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_46c04b4353c2edadecbfb81df8a3f60e.jpg)
Andrei Voica a ajuns să lucreze ca bucătar pentru CSU Craiova, după ce echipa a fost preluată de Mihai Rotaru. „Pentru el a fost primordială alimentația pentru fotbaliști. A cerut să fie adus la echipă cel mai bun bucătar din Craiova. Așa am ajuns la Universitatea Craiova”, a afirmat Andrei Voica, potrivit GSP.
„Băieții m-au primit foarte bine. Cel mai de impact lucru a fost când mister Mirel Rădoi a venit la mine și mi-a strâns mâna și mi-a spus «Eu te știu pe tine!». A fost o mândrie pentru mine”, a adăugat Voica.
Andrei spune că a deprins tainele bucătăriei profesioniste în străinătate, unde a plecat pentru a trăi pe picioarele lui:
„Am devenit bucătar profesionist de nevoie. Am plecat în Spania și a trebuit să mă descurc singur, pentru că îmi era foame, între ghilimele. Am intrat într-o fabrică de panificație, cu 50 de angajați. Acolo am început să lucrez cât de cât profi într-o bucătărie, chiar dacă erau chestii de panificație. A început să-mi placă”, a mai spus el.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/281_3574469fd09f947b1a736bff7b2c31bb.webp)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/153_e625e8722463cd8c263aec9b5b7d2dec.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/197_404c8d4ae3541932a7158e880d323772.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/206_3ca60b332158d895f8b32689aef43606.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/15_e22bee54fec74b9b0a18f177b48ee6c3.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/253_17938c65a8b2a891783ac4f551c6b8f9.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/190_f6f0424d0275448db0acf73aea64ae83.jpg)