Mergi direct la conținut »
Comemorare săracă pentru Mihaela Runceanu. La 30 de ani de la moartea cântăreței, doar o mână de artiști se adună la spectacolul în memoria ei
Monden Libertatea > Entertainment > Monden

Comemorare săracă pentru Mihaela Runceanu. La 30 de ani de la moartea cântăreței, doar o mână de artiști se adună la spectacolul în memoria ei

La 1 noiembrie se împlinesc 30 de ani de la moartea Mihaelei Runceanu, una dintre cele mai iubite soliste de muzică ușoară. A plecat dintre noi la numai 34 de ani, ucisă în propriul apartament, însă a lăsat o moștenire muzicală uriașă - ca interpretă, melodii nepieritoare, ca profesoară, câteva generații de soliști apreciați.

De Florian Gheorghe,

Pe 31 octombrie, câțiva dintre cei care i-au fost elevi artistei la Școala Populară de Artă București – Carmen Trandafir, Silvia Dumitrescu, Camelia Florescu, Aurel Moga și Stela Enache, aceasta din urmă fiindu-i și bună prietenă – vor susține un spectacol în memoria artistei, la Sala “Laurențiu Toma” a Casei de Cultură a Studenților București – loc unde, odinioară, artista omagiată era distribuită des în spectacole.

Ca profesoară, Mihaela Runceanu a format generații de mari soliști

Alături de ei, în locul celor care au fost formați muzical de geniala artistă și profesoară și al colegilor de scenă, vor cânta mai mulți tineri artiști, majoritatea născuți după dispariția Mihaelei Runceanu.

Ultimul spectacol, cu patru zile înainte să fie ucisă

La Sala Radio, aflată la doi pași de Casa de Cultură a Studenților, Mihaela Runceanu a urcat pe 28 octombrie 1989 pentru ultima oară pe scenă, în cadrul spectacolului “Start Melodii ʼ89”. A îngenuncheat atunci în fața publicului (FOTO) și a fost chemată înapoi, prin aplauze, de trei ori.

Ultima fotografie a artistei Mihaela Runceanu, care a înghenunchiat în fața publicului

Patru zile mai târziu, era sugrumată în propriul apartament de Daniel Cosmin Ștefănescu, un tânăr care-i furniza artistei casete video ori discuri.

Printre artiștii care i-au fost elevi regretatei interprete se numără Nicola, Paula Mitrache, Mihaela Marinache (Miki), Marina Florea, Adrian Enache, Cătălin Crișan, Ozana Barabancea și Marinela Chelaru, iar printre șlagărele îndrăgite rămase în urma ei – care sunt la fel de populare și azi cum erau după lansare -, “De-ar fi să vii”, “Fericirea are chipul tău”, “E-adevărat iubirea mea” ori “Pentru voi, muguri noi”.

Close
Închide
  Close