De Florian Gheorghe,

Chiar dacă a urcat prima dată pe scenă cu mult dinainte să îmbrățișeze nobila sa meserie de medic, meserie devenită în contextul actual mai apreciată ca nicicând, Folkista și solista de muzică aromână a pus momentan chitara în cui și se află în prima linie a luptei cu noul virus. Muncește în măsuri stricte de prevenție, mai ales că zeci de români s-au întors recent în țară din Italia și au fost cazați într-un centru de carantinare din orașul său.

În afara turelor la spital, pictorița-muzician Corina Elena Badea își găsește timp să cânte (la pian și chitară) și să compună poezii, multe devenite texte ale unor noi cântece.

Născută la Iași, stabilită la Tulcea (după ce și-a făcut rezidențiatul la București), solista Corina Elena Badea a debutat în urmă cu 28 de ani. Prima sa piesă a fost ”Prota vreari” (Prima dragoste), una din temele ce a fost preluată de mulți artiști . De altfel și înaintașii săi au avut parte de o pribegie prin multe orașe din Balcani. Bunicii din partea mamei –Hristu și Urania Petra- s-au născut în nordul Greciei de astăzi, apoi au trăit  la Bazaurt, în Bulgaria, apoi în România, la Mihail Kogălniceanu (jud. Tulcea), Mihai Viteazul (jud. Constanța) și în final la Cogealac, jud. Constanța, unde au și decedat.

Corina Elena Badea a devenit o prezență continuă la festivaluri muzicale românești și la cele dedicate etniilor prin  colaborări cu Pero Tsatsa (popular artist originar din Macedonia), poetul de origine aromână Tone Muschi Nikiolovski, instrumentistul grec Petros Parashoydis, dar și cu ai noștri Liviu Ionuț Iorga, Ștefan Rolan Chiriță, Sorin Lupci ori Costel Anasof.

Pasiunea pentru muzică a moștenit-o de la tatăl său, chitarist care a cântat cu legendarul Filip Merca, fondator al grupului Semnal M și Mondial.

Citeşte şi:

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate