Dan Negru a transmis un mesaj, pe contul său de pe o rețea de socializare, în care vorbește despre marea actriță Aimee Iacobescu. ERl a luat în discuție faptul că vedeta n-a reușit, în ciuda eforturilor depuse în timpul vieții, să obțină oensia de merit care i-ar fi asigurat un trai decent.

„N-am cunoscut-o pe actrița Aimee Iacobescu!

O știu doar din rolul domniței Ralu, dar e revoltător ca a încercat niște ani sa obțină pensia aia de merit de 4350 de lei care se acorda pentru notorietate în domeniul culturii, ştiinţei, sportului și n-a reușit!

În showbizul mondial există ONE HIT WONDER, succes pe termen scurt. Și dacă ar fi fost doar atât, Aimee Iacobescu își merita pensia!
La ultima difuzare pe tv, “Haiducii lui SapteCai” a făcut 6,8 shr audiența, mai mult decat orice film din cinema-ul românesc modern, cu masturbări și înjurături.

Și dacă era doar ONE HIT WONDER, merita…”, a scris Dan Negru.

Dan Negru, despre actrița Aimee Iacobescu. "E revoltător că a încercat niște ani să obțină pensia aia de 4.350 de lei"

Actrița Aimee Iacobescu a încetat din viață la vârsta de 71 de ani, în urmă cu câteva zile, după o lungă luptă cu boala și cu necazurile. Aimeee Iacobescu s-a stins pe patul de spital, la Spitalul Elias, acolo unde fusese transpotată de urgență și unde a făcut stop cardio-respirator.

Marea actriță a scenei românești urmează să fie înmormântată vineri, 30 martie.

Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Militar Ghencea, acolo unde se află şi cavoul familiei şi locul în care a fost înmormântat şi tatăl artistei, Constantin Iacobescu.

Aimee Iacobescu a absolvit Secția de Actorie a Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București (IATC), azi Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, în 1968, la clasa profesoarei Beate Fredanov, asistenți Octavian Cotescu și Laurențiu Azimioară.

A intrat la Actorie deja din primul “foc”, împreună cu fratele ei geamăn, Dorel Iacobescu, deși locurile erau extrem de puține, mai ales pentru “fete”, între 3 și max. 14 pe an, fiindcă și rolurile pentru ele sunt mult mai puține, decât pentru “băieți”…, concurența fiind însă cu atât de mare, cu cât f. multe odrasle ale nomenklaturii aspirau la artă, încât “reușita” depindea f. mult și de pile…

La repartiție însă au venit cu avocatul și au cerut un loc în București, ca “șefi de promoție”, deși “nu erau”…, și așa au trebuit sa fie primiți de prima scenă a țării, de Teatrul Național, unde Aimée a jucat 40 de ani, din 1968 până în 2008. Fratele ei Dorel, a părăsit însă țara, după câțiva ani, și s-a stabilit la Paris, unde predă limbi străine.

Aimée Iacobescu a fost protejata scriitorului Eugen Barbu, a filmat cu regizorul Dinu Cocea și a devenit apoi preferata inginerului-regizor Sergiu Nicolaescu.


Citește și: EXCLUSIV | Prima enciclopedie digitală cu istoria României, lansată la 100 de ani de la Marea Unire


 

Urmărește-ne pe Google News