MENIU CAUTĂ

Declarația categorică a Deliei. „E și multă ipocrizie la mijloc, lingușeală”

Distribuie

Delia este vedeta numărului din luna februarie al revistei Elle, acolo unde a acordat un interviu în exclusivitate.

Delia, care intenționează să-și cumpere un nou apartament de lux împreună cu soțul ei, și-a spus foarte clar părerea despre lupta tot mai vocală a femeilor de pretutindeni pentru drepturile lor în cadrul unui interviu pe care l-a acordat pentru revista Elle, numărul din luna februarie.

„Mă bucur foarte tare că generațiile noi sunt tot mai diferite de cea a părinților noștri, de exemplu. Tinerii sunt pozitivi, deschiși la minte și mult mai conștienți de ceea ce se întâmplă. Eu susțin echilibrul într-o societate. Omul e om și ar trebui să conviețuim în egalitate toți. Nu cred că unii sunt mai buni, mai puternici sau mai importanți ca alții. Mi se pare că există echilibrul de la natură, noi nu facem decât să-l contestăm. E vina societății, a oamenilor că au denaturat balanța.

Dacă e să ne referim la contextul #MeToo, eu, spre exemplu, fiind o persoană publică, cred că am fost ferită de misoginie directă. Asta nu înseamnă, însă, că nu am văzut în jur sau nu am cunoscut cazuri. Dar oamenii te tratează altfel când cred că ești cineva. E și multă ipocrizie la mijloc, lingușeală. Încearcă să-ți intre în grații, pentru că speră că vor obține ceva. Uite, lucrurile sunt mai adânc înrădăcinate, cu toate tradițiile astea de la sat, cu femeia la oală și bărbatul – capul familiei.

Toți am crescut așa, mai mult sau mai puțin. Din păcate, misoginismul în România e o tradiție. Adică înveți de mic ce trebuie să facă femeia și ce trebuie să facă bărbatul, se bazează pe stereotipuri. Și sper că se schimbă asta odată cu noua generație”, a afirmat Delia, despre care mama sa a dezvăluit că își dorește foarte mult un copil.

Citește mai multe pe elle.ro


Citește și: INTERVIU VIDEO | Corina Crețu: Statul de drept trebuie monitorizat. UE nu este un bancomat


 

Citește mai multe despre declaratie pe Libertatea.

Comentarii