Aflată la Londra, actriţa a ales să vadă o producţie care a obţinut premiul Palme d’Or, anul trecut, la Festivalul de la Cannes, dar care a fost desemnat şi cu distincţia „Cel mai bun film străin” la Globurile de Aur, „Amour”, deoarece nu a reuşit să îl vadă la Cannes fiind ocupă cu filmările documentarului „WE CANnes”.
Filmul a fost apreciat de criticii de film şi a intrat pe lista propunerilor pentru Oscar la categoria cel mai bun film străin. În regia lui Michael Hane-ke, considerat unul dintre cei mai mari regizori europeni, „Amour” este o poveste despre iubirea matură dintre o femeie pe moarte şi soţul ei, care încearcă să facă faţă bolii acesteia.
Delia Antal nu este însă de aceeaşi părere, considerând filmul „Amour” deprimant şi foarte trist, sobru şi crud, fără pic de speranţă.
„Deşi anul trecut am fost la Festivalul de la Cannes, abia duminică seară am văzut filmul „Amour”, în regia lui Michael Haneke. Nu are pic de dragoste în el sau speranţa, nu arată iubirea de familie, este filmat într-un apartament, n-am fost prea încântată de această producţie. Nu induce lumea spre a fi mai bună! Povestea filmului este similară cu cea a tatălui meu, în ultimele zile ale vieţii sale. Din păcate, personajul filmului are parte de chin şi propriul soţ âi ia viaţa. Nu înţeleg ce fel de iubire este aceasta! Poate că suntem noi, românii, mai cu Dumnezeu!”, povesteşte Delia. „Am văzut filmul cu un amic irlandez. El a zis că înţelege de ce soţul şi-a sufocat cu perna soţia, ca să nu mai sufere şi să nu o mai vadă lumea, inclusiv fiica ei, deteriorându-se. A omorât-o să îi păstreze integritatea, fiind astfel de părere că i-a făcut un bine. Sună ciudat, nu? Pentru vestici are sens! Destul de şocant pentru mine”, spune Delia, foarte revoltată. „Putem să ne dăm seama astfel ce înseamnă un festival de film. Eu ştiu că prin film, nu spunem doar poveşti, le spunem într-un fel să facem lumea mai bună, să educăm, să inspirăm, să ne iubim şi să avem grijă unii de alţii, să dăm speranţă omenirii. Dar există şi o parte bună aici! Dacă acest film a câştigat Palm D’Or-ul şi Globul de Aur, îi rog pe toţi studenţii de la Regie şi film să vadă acest film, să prindă încredere în ei şi să facă filme pentru ca orice fel de film poate câştiga un festival, cred că este vorba de noroc. Până la urmă, cea mai corectă atitudine a fost a regretatului Sergiu Nicolaescu. A făcut filme de calitate, pentru oameni, nu pentru premii!”, mai spune actriţa şi regizoarea filmului său de debut, „D’ORA”.