MENIU CAUTĂ
23 Mar. 2011 18:49

Diamantele primite de Elizabeth Taylor de la Richard Burton au intrat în istorie. Iată cum arată!

Distribuie

liz taylorRichard Burton provenea dintr-o familie modestă, de mineri, plecase de jos şi cunoştea valoarea banului. Se spune despre el că era atât de zgârcit, încât stingea luminile camerelor în care nu stătea. Cu toate acestea, el i-a cumparat lui Liz un diamant Krupp de 33.19 carate, unul dintre cele mai mari din lume, pe care a dat 305 000 dolari şi pe care ea îl  va purta pe deget în toate filmele sale. La acea vreme, Burton plătit un preţ scăzut pentru piatră, dar astăzi valoarea sa este incredibilă.
perla
Cu ocazia împlinii a 37 ani ai soţiei sale, Burton îi face cadou "La Peregrina" cu 37 000 dolari, o perlă gigantică descoperită în 1520, una dintre cele mai mari şi mai vechi perle din cîte au existat, ce a aparţinut fa­miliei regale din Spania, care era să fie înghiţită de unul dintre pechinezii casei, care o confundase cu un os.

Cu toate acestea, cele mai incredibile din toate diamante este cel cunoscut sub numele de Taylor-Burton, un diamant de 69.42 carate, cumpărat la licitaţie cu 1.1 milioane dolari. În timpul în care a fost purtată de Elizabeth Taylor, piatra era aşezată central, înconjurată de numeroase alte diamante mici, tăiate în formă de pară, într-un colier uimitor.

Richard Burton i-a mai oferit şi un diamant galben în formă de inimă ce i-a aparţinut soţiei lui Shah Jahan, Mumtaz Mahal, precum şi o broşă din diamante,  acărei posesoare fusese Ducesa de Windsor. La colecţia fabuloasă de bijuterii primite de cel pe care l-a iubit toată viaţa ei,  se mai adaugă cerceii, brăţările şi cîâeva seturi din smaralde aparţinînd în trecut distinsei ducese Vladimir a Rusiei.

Citește mai multe despre Elizabeth Taylor pe Libertatea.

Comentarii