De Florian Gheorghe,

Un mic pas înapoi pentru Lori

În alţi ani fruntaşă, Loredana rămâne regina spectacolelor corporate, dar şi publice, cu cele două “feţe muzicale” ale ei, pop şi muzică de petrecere.
Faţă de 2013, când în conturi i-ar fi intrat peste 350.000 de euro, în 2014 diva a reuşit să încaseze venituri de peste 270.000 euro.

Mai puţine concerte pentru Smiley

Surpriza clasamentului vine din partea lui Smiley, artistul la a cărui notorietate a pus umărul şi PRO TV, deşi nu se poate spune că Smiley nu a muncit pe rupte.
Cântăreţul a cunoscut totuşi o cădere la sub jumătate din încasările pe 2013, an pe care l-a terminat cu 600.000 de euro mai bogat, în ciuda faptului că aproape îşi dublase onorariul.
Explicaţia este simplă: artistul şi-a rărit spectacolele din cauza cooptării lui în două emisiuni de maximă audienţă, “Vocea României” şi “Românii au talent”.
Aşadar, deşi a încasat din concerte mai puţin ca anul trecut, în jur de 240.000 de euro, Smiley a compensat cu cei 100.000 de euro din contractul de publicitate cu un operator de telefonie mobilă, cu banii de la PRO TV şi cu comisionul reţinut de la artiştii de la “Hahaha Production”.
Apasă pe imaginea de mai jos pentru mărire

Cele mai rapide ascensiuni

Nu doar artiştii consacraţi au avut în 2014 recorduri de încasări. Au existat şi debutanţi care au dat lovitura, ajungând să adune mai mult decât colegii lor cu tradiţie pe scena muzicală românească doar pentru că au reuşit să seducă publicul cu un hit.
A fost anul lui Whats Up, care a răsărit de niciunde şi a făcut peste 150.000 de euro din concerte, şi al lui Nicole Cherry, care a dat lovitura cu “Memories”, piesă ce i-a conferit cea mai rapidă ascensiune în anul muzical 2013. Ea a cules roadele în 2014, cu peste 130.000 de euro.

NOTĂ

Acest “inventar” financiar este conceput în baza consultanţei oferite de cei mai importanţi manageri şi impresari muzicali de pe piaţa autohtonă, care alimentează activitatea şi conturile vedetelor. Sumele reprezintă încasările din evenimente concertistice şi activităţi comerciale, nu şi din drepturi de autor.

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres