MENIU CAUTĂ
27 Iun. 2015 18:16

EXCLUSIV | Mircea N. Stoian toarnă tot din culisele televiziunii! În vizor: Bianca şi Cruduţa

Distribuie

Mircea N. Stoian a zăbovit mult timp pe canapeaua emisiunii nocturne “Un show păcătos”, de la Antena 1. Acolo, a văzut şi a auzit atât de multe când camerele erau oprite, încât poate scrie tone de cărţi.
Se va limita însă la un scenariu inspirat din culisele emisiunii pe care a părăsit-o în urmă cu trei ani, dar şi din dosarul prostituatelor de lux, în care apar şi numele unor foste şi actuale asistente TV.
Caută regizor şi sponsor
“În piesă vor apărea Dan Capatos, Cătălin Măruţă, Mara Bănică, Simona Gherghe, Bianca Drăguşanu, Daniela Crudu, Pamela de România, Sânziana Buruiană, Andreea Tonciu... Vor fi două personaje principale feminine. Eu voi fi aşa cum sunt în realitate, tot moş, tot cu ochii după gagici”, a declarat autorul, în exclusivitate pentru Libertatea.
În prezent, scenariul la care lucrează Mircea N. Stoian este într-o fază incipientă, asta după ce a aruncat la coş o primă variantă: “Am scris primele 10 pagini, le-am rupt, apoi am refăcut structura cu ajutorul prietenei mele, Irina Margareta Nistor”.
Până va ajunge piesa să fie jucată pe vreo scenă, mai este drum lung. Foarte lung. Mai întâi, trebuie terminată de autor, apoi va fi nevoie de un bun regizor de comedie, de actorii potriviţi şi, în paralel, Stoian va porni în căutarea unui sponsor care să plătească onorariile celor implicaţi şi a unui spaţiu unde să se joace această piesă.
«Este o operă de artă»
Deşi “muza” lui a fost lumea mondenă, în care s-a învârtit atâta timp, Mircea N. Stoian spune că multe dintre dialogurile şi situaţiile prezentate în piesă sunt rodul imaginaţiei sale.
“În fond, este o operă de artă, cine cunoaşte realitatea poate face distincţia între replicile reale şi cele imaginate”.
Imaginaţie sau nu, Libertatea a găsit o serie de asemănări izbitoare între asistentele “păcătoase” Daniela Crudu şi Bianca Drăguşanu şi cele două personaje principale feminine, aşa cum sunt ele descrise în primul capitol al scenariului, pe care autorul ni l-a furnizat.

EXTRAS DIN PIESĂ

PERSONAJE PRINCIPALE
• Anca, 30 de ani. Înaltă, slabă, machiată strident. Infatuată. Are ca principală preocupare mesajele pe telefon. Din 5 în 5 minute îşi face câte un selfie, pe care îl postează pe contul său de socializare.
• Dana, 25 de ani. Siliconată, brunetă, banală, cu capul mare. Vorbeşte tot timpul. În general, agramat. Râde din orice. Are un râs metalic, strident.
• Dănuţ, zis şi Şefu, 40 de ani. Îşi roade unghiile în permanenţă. Vorbeşte calm şi apăsat. Din când în când, ia pastile. E preocupat de telefon, la care vorbeşte aproape non-stop.
• Marius Stan, zis Moşu, 50 de ani. Masiv, cu burtă. Taciturn şi încruntat. Are mereu ceva de comentat. Pus pe scandal. Îşi şterge mereu ochelarii.
Dana: … Cum, fată, te-ai prostit?… Nu mă duc cu ăla pe 1.000 de euro nici bătută. N-ai văzut ce urât e?! Şi bătrân. Seamănă cu moşu nostru. Măcar să fi fost mai tânăr cu vreo 10 ani, să înţeleg şi eu ceva din noaptea aia. Are două hoteluri, o fabrică şi vrea pe gratis? Să mă scutească. Să ia cameristele de la hotel pe banii ăştia. Am şi aşa agenda încărcată. Iar o să mă usture o săptămână. (…) S-o ia pe proasta de Mădălina, că aia are preţul mic. Şi, în plus, e şi la pachet şi cu strâmba aia de Corina. Aia a stricat toată piaţa. Din cauza ei am scăzut toate preţurile.
(Din culise se aud câteva bufnituri înfundate şi un ţipăt de femeie urmat de gemete)
Dana: Cine e acolo?
Anca: Auuu…. fir-ar mama voastră cu fiarele voastre cu tot…Fată, cum ajung pe partea cealaltă a platoului?
Dana: Fatăăăăă! Eşti proastă. Eşti pe partea cealaltă (revine la convorbire). Hai că trebuie să termin. A venit gonflabila şi nu vreau să audă ce discutăm. Asta e în stare să spună tot la presă şi mă trezesc cu belele pe cap. E invidioasă.
(intră Anca şi se trânteşte pe canapea. Aruncă geanta, cu scârbă, într- un colţ. Îşi masează picioarele)
Dana: Ce faci cu geanta aia de ai aruncat-o pe jos?
Anca: A făcut câinele pipi pe ea în maşină. L-am ţinut patru ore, că am avut treabă la mall. Şi nu s-a mai putut ţine. Să dea boala în el de jigodie. Am dat 6.000 de euro pe geanta asta. (…)
Dana: Hai, nu te mai văita. Parcă spuneai că ai primit-o cadou de la ăla, fotbalistu, când ai fost cu el la Paris.
Anca: Păi, şi ce? Am primit-o cadou pentru că merit. Dacă nu-mi lua geantă, nu i-o mai dădeam o săptămână. Şi aşa am stat stresată acolo, că proştii ăia de paparazzi s-au dus la alt hotel, nu la ăla la care le-am spus eu să vină. (…)
(intră Şefu): Ce-ai păţit?
Anca: Mă doare rău, şefu! S-a învineţit acolo unde a dat ăla cu parul acum opt ani. Am să mor. Vreau concediu.
Dana: Aiurea, a căzut în culise venind încoace. Şi a făcut şi câinele pipi pe geanta ei. Aia de la Surdu, cu care se lăuda când a venit de la Paris. Zicea că i-a dat cu parul la piciorul stâng acum cinşpe mii de ani şi ea e vânătă la dreptul. Vrea concediu, să se ducă în Dubai…
Anca: Ce nesimţită eşti. Am zis eu ceva de Dubai? Minte, şefu!

Asemănări între personajul Anca şi Bianca Drăguşanu

• E înaltă.
• E slabă.
• Se machiază strident.
• Are ca principală preocupare mesajele pe telefon. (Bianca apare în emisiuni cu telefonul lipit' de mână şi nu se sfieşte să îl verifice în direct).
• Poartă al doilea nume al Biancăi, Anca.
• A fost la Paris cu un fotbalist şi au urmărit-o acolo paparazzi din România. (Divorţul Biancăi de Victor Slav a survenit după ce au apărut imagini cu roşcata şi Adi Cristea, împreună la… Paris).
• Are urme pe picioare, după ce un individ a lovit-o crunt în urmă cu opt ani. (Bianca a trecut printr-un episod traumatizant în urmă cu mulţi ani, când partenerul ei de atunci a bătut-o cu bestialitate. I-au rămas semne pe picioare, pe care încearcă să le acopere cu mult fond de ten).

Asemănări între personajul Dana şi asistenta Daniela Crudu

• E siliconată.
• Râde din orice.
• Are râsul metalic, foarte strident.
• Este brunetă.
• Vorbeşte, în general, agramat.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 20 februarie 2019
Comentarii