MENIU CAUTĂ
27 Feb. 2018 11:00

EXCLUSIV/Primul interviu cu solistul George Rotaru despre starea de sănătate a prietenei sale, legendara interpretă Gigi Marga

Distribuie

Reîntors în weekend în țară, cântărețul american de origine română George Rotaru, bun prieten al legendarei solistei a Bucureștiului de altădată, Gigi Marga, a acordat un interviu pentru Libertatea. Acesta îi asigură pe toți cei îngrijorați de starea artistei că veterana cântecului românesc este bine în azilul unde a fost mutată de autoritățile americane.

Reamintim că marea cântăreață și prezentatoare a televiziunii publice, care s-a stabilit în anii 80 în Statele Unite, a fost salvată luna trecută de autoritățile newyorkeze alertate de cunoscuți ai solistei, după ce aceasta nu mai răspundea la telefon. ”Georgeta este foarte bine, este îngrijită, personalul căminului spital are grijă de ea și, spre deosebire de apartamentul unde locuia cu chirie, aci are toate condițiile în care poate trăi civilizat un om.

M-au sunat de la clinică, am rămas suprins când m-au întrebat dacă o cunosc pe Georgeta Marga, numărul meu era în telefonul dânsei. Am vizitat-o și, spre suprinderea mea, am găsit-o pe Gigi care,cu perfuzia în mână, cânta ”Non, Je Ne Regrette Rien” și alte melodii ale lui Edit Piaf. Răsunau coridoarele iar personalul medical era tare încântat. Era un pic debusolată, însă cu moralul sus. Asta este Gigi Marga”, povestește amuzat solistul, care a cântat mulți ani cu artista ce a lăsat o lungă și prodigioasă carieră în țară și care a lansat perenul succes muzical ”Parfumul florilor de crin”.

George Rotaru- vești despre soarta prieteni sale, legendara Gigi Marga

Georgeta Marga, în vârstă de aproape 89 de ani, a fost găsită mai mult moartă decât vie, în condiții inumane, aproape imobilizată în apartamentul în care locuia cu chirie în Woodside, New York. Din fericire autoritățile americane au plasat-o pe româncă într-un centru de îngrijire pentru bătrâni întreținut de stat și aflat într-o suburbie a New York-ului.

Viața celei pe care artiștii români din garda veche o descriu ca fiind o persoană energică și mereu veselă, a luat o altă turnură, una apropiată depresiei, după ce a fost nevoită să abandoneze, în urmă cu trei ani, lunga sa carieră muzicală. Și-ar fi dorit să mai cânte însă SUA, patria muzicii, duce lipsă de tarafuri ori formații de acompaniament românești iar Gigi marga, după o carieră muzicală de peste șase decenii, a refuzat să cânte pe negative.

CITESTE SI:The Humans a câștigat finala Eurovision România 2018

Citește mai multe despre Edit Piaf., george rotaru și gigi marga pe Libertatea.

Comentarii