Luni, în urma celor două probe din semifinală, doar 6 bucătari au rămas în cursa celui mai iubit show culinar, calificându-se în ultimul test al serii. Doar 3 dintre ei vor merge mai departe, luptându-se cot la cot pentru premiul de 30.000 de Euro și titlul de învingător.
Ediția de marți începe cu șanse egale pentru fiecare chef, căci fiecare are acum în competiție câte doi reprezentanți. Marlena Botezatu și Cristina Pavel din echipa verde a lui chef Bontea sunt două bucătărese cu experiență, iar atuul lor în această competiție este gustul special pe care îl pot da oricărui preparat. Energice și zâmbitoare, concurentele au fost dornice să își testeze limitele în tensiunea unei competiții culinare profesioniste, tocmai de aceea vor lupta și mai aprig pe ultima sută de metri.
Bogdan Vandici și Gabriel Mocanu din echipa albastră a lui chef Dumitrescu sunt singurii ștrumfi jedi care au rezistat unui parcurs cu foarte multe piedici. Sunt cei mai tineri concurenți din concurs, dar pasiunea lor pentru bucătărie și pentru rețete sofisticate este dublată de foarte multă muncă și experiență în restaurante de renume. Diseară, cei doi sunt hotărâți să demonstreze că deși au pierdut multe bătălii, au talentul necesar pentru a câștiga războiul final.
Mihai Chelaru și Amedeo Drosu din echipa galbenă a lui chef Scărlătescu sunt cei doi concurenți pasionați de gastronomie care au câștigat cele mai multe confruntări pe echipe în acest sezon. Amândoi lucrează în domeniu și cred cu tărie că menirea lor este să facă bucătărie la cel mai înalt nivel, motiv pentru care vor să își adauge în palmares titlul acestui sezon.
Trei din cei șase bucătari se vor califica în marea finală, unde emoțiile și orgoliile vor ajunge la cele mai înalte grade, iar nerăbdarea și tensiunea vor fi greu de suportat chiar și de Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Provocarea finalei va avea ca temă fine dining-ul, iar fiecare dintre cei calificați își va alege o echipă cu care va lucra la foc continuu, pentru a pune pe bandă rețete impecabile: starter, main course și desert. Alături de foștii câștigători “Chefi la cuțite”, Gianny Bănuță și Andrei Olteanu, cei mai mari și cunoscuți bucătari ai țării vin să jurizeze ultimele farfurii din concurs, iar experiența lor impresionantă din domeniu și studiile vaste îi recomandă pentru a da verdicul final.
Citește și
VIDEO/Sandra Stoicescu a condus mașina de 200.000 de euro a lui Ion Țiriac. A dat o tură cu Chrylser-ul din 1960!