Mergi direct la conținut »
Florian Pittiș ar fi împlinit 76 de ani! Drept cadou, fosta lui soție a cumpărat o cărămidă cu numele lor, ce va fi amplasată la temelia unui viitor teatru
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme > Florian Pittiș ar fi împlinit 76 de ani! Drept cadou, fosta lui soție a cumpărat o cărămidă cu numele lor, ce va fi amplasată la temelia unui viitor teatru

Florian Pittiș ar fi împlinit 76 de ani! Drept cadou, fosta lui soție a cumpărat o cărămidă cu numele lor, ce va fi amplasată la temelia unui viitor teatru

La 12 ani de la moartea lui Florian Pittiș, a cărui amprentă vocală unică are ecou și astăzi, prin zeci de melodii folk, Anda Niculina Pittiș, cea ce i-a fost soție inconfundabilului artist, păstrează vie aniversarea actorului, regizorului și apreciatului solist. În numele amândurora, ca soț și soție pentru totdeauna, Anda a cumpărat... o cărămidă.

De Florian Gheorghe,

Terenul, cumpărat cu banii de pe casa bunicilor

Nu orice fel de cărămidă, ci una din cele 10.000 care vor întregi primul teatru privat din ultimii 73 ani, construit prin donații, intitulat după adresa sa, “Grivița 53”, în virtutea instituției pe care extraordinarul om de cultură Florian Pittiș a respectat-o și slujit-o în cea mai mare parte a vieții sale.

Proiectul îi aparține regizoarei Cris Simion și își propune să readucă la viață o instituție de cultură, după 71 de ani de pauză. Cu banii obținuți din vânzarea casei bunicilor, Cris a cumpărat terenul unde va fi ridicat viitorul teatru. “Visul e al meu, dar în egală măsură poate fi și al tău”, a spus regizoarea când a anunțat strângerea de fonduri sub formă de cărămizi.

„Acesta este darul meu”

 “Prea mulți ani au trecut de când sunt doar eu responsabilă cu aniversările tale. În acest octombrie voi așeza o cărămidă ce va purta numele noastre la temelia acestui nou teatru pe care mulți se străduiesc să-l construiască. Acesta este darul meu”, emoționează Anda Pittiș prin acest original cadou, dedicat în special celui care i-a fost soț și care, pe 4 octombrie, ar fi împlinit 76 de ani.

Florian și Anda Niculina Pittiș (FOTO) au avut un mariaj ce a durat opt ani, până la trecerea în neființă a nonconformistului artist (5 august, 2007). De atunci, admirabil, Anda Niculina Pittiș a continuat să onoreze numele artistului prin implicarea, sprijinul și acordul multor manifestări publice, în general dedicate muzicii folk, gen pe care Florian Pittiș l-a iubit nespus, el fiind și nucleul formării grupului Pasărea Colibri alături de Mircea Vintilă, Mircea Baniciu și Vlady Cnejevici.

Poveste lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat
Recomandări

Poveste lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat

Cărămida cu numele lui Florian Pittiș, pe care constructorii o vor pune la temelia viitorului teatru “Grivița 53”, se alătură și altor cărămizi achiziționate de câteva mii de români care vor să sprijine proiectul demarat de regizoarea și scriitoarea Chris Simion-Mercurian, actorii Marian Râlea și George Ivașcu. În continuare se pot cumpăra cărămizi, ferestre, scaune, pereți, iar numele celor care fac o astfel de investiție va rămâne martor al poveștii noului teatru peste generații.

Teo Boar și Ducu Bertzi (stânga), Marius Bațu, Niculina Pittiș, actorul Radu Gheorghe și Mircea Baniciu aduc anual aminte de marele Florian Pittiș
Close
Închide
  Close