Filmat în șapte țări din Orient (Iran, Arabia Saudită, Irak, Siria, Pakistan, Yemen, Liban), documentarul pornește de la rivalitatea dintre Iran și Arabia Saudită și prezintă interviuri exclusive cu cei mai importanți lideri și decidenți din zona Golfului, dar și o serie de imagini de arhivă excepționale.

Lupta pentru hegemonie în regiune și rivalitatea dintre șiiți și suniți sunt prezentate de către lideri politici, diplomați, lideri religioși și militari.

Documentarul va fi difuzat de B1 TV, miercuri, joi și vineri, de la ora 23.00.

Iranul va răspunde fără doar și poate afrontului adus de americani prin asasinarea generalului Qassem Soleimani, dar cum va face acest lucru nu este deocamdată clar. Regimul de la Teheran nu are aliați puternici, trece printr-o perioadă grea, pe fondul crizei economice care a declanșat proteste în țară, și ar risca foarte mult dacă ar alege o lovitură directă, la scară largă, împotriva SUA.

Răspunsul Iranului în criza declanșată de uciderea generalului Soleimani depinde în mare măsură de decizia liderului suprem, Ayatollahul Ali Khamenei, iar acesta are în față o uriașă dilemă. Dacă va cere precauție, ar putea oferi imaginea unui lider slab.

Dacă va merge în direcția opusă, optând pentru o acțiune puternică, ar putea risca o confruntare deschisă cu SUA, care nu s-ar sfârși bine pentru Teheran. Pentru Iran, una dintre probleme este că nu are aliați majori în regiune. Rusia, spre exemplu, a sprijinit Iranul la nivel retoric, dar nu are niciun motiv să se implice direct în susținerea Teheranului în cazul unei confruntări cu SUA.

Citeşte şi:

Amenințarea mortală a Iranului. Unde și cum ar putea lovi Teheranul pentru a răzbuna moartea generalului Soleimani

Amenințarea sumbră a fiicei generalului Soleimani, în fața a zeci de mii de iranieni furioși: ”Trump, nebunule!”

Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre
HOROSCOP

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre