Mergi direct la conținut »
Lidia Buble ia lecții de canto, deși e artistă consacrată! Ca să facă perfomanță pe scenă, se pregătește cu Dana Dorian
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Lidia Buble ia lecții de canto, deși e artistă consacrată! Ca să facă perfomanță pe scenă, se pregătește cu Dana Dorian

Lidia Buble ia lecții de canto, deși e artistă consacrată! Ca să facă perfomanță pe scenă, se pregătește cu Dana Dorian

După 5 ani de carieră și zeci de piese lansate, Lidia Buble nu se simte 100% încrezătoare în vocea ei. Prin urmare, merge periodic la școala de muzică a Danei Dorian, unde ia lecții de canto.

De Denisa Macovei,

Lidia Buble ia lecții de canto, deși e artistă consacrată

Lidia este una dintre cele mai de succes cântărețe de la noi

 În ultimii ani, Lidia Buble a evitat să mai facă playback pe scenă, ținând morțiș să-și cânte live piesele. Un recital live nu înseamnă însă doar o bună stare de sănătate a corzilor vocale, ci și un șir lung de repetiții. Din dorința de a fi din ce în ce mai bună, dar mai ales de a ține pasul cu celelalte voci puternice din România, cum ar fi Andra, Loredana sau Delia, Lidia Buble ia lecții de canto.

Ca un elev sârguincios, Lidia merge periodic la școala de muzică a Danei Dorian, „Compania de artiști”, și face vocalize cu aceasta. Chiar dacă a cântat de la patru ani în corul familiei, artista a interpretat după ureche, neavând studii avizate în momentul în care Adi Sînă a descoperit-o și a lansat-o în showbizul autohton.

Lidia Buble ia lecții de canto, deși e artistă consacrată

Lidia Buble încearcă să cânte mai multe live

A rămas de multe ori fără voce

Până să învețe cum să-și protejeze corzile vocale, Lidia Buble a rămas de multe ori fără voce. Faptul că repeta foarte mult și că nu făcea pauză înaintea unui recital i-a dăunat artistei, care a ajuns în situația de a nu mai putea vorbi și de a lua forțat pauze vocale, în timpul cărora încerca să se trateze cu remedii homeopate.

După mai multe astfel de episoade, cântăreața a apelat la un specialist în tehnici vocale, care nu numai că îi îmbunătățește prestația, dar o și învață cum să-și protejeze „obiectul muncii”.


Citește și: 

VIDEO | Regizorul Corneliu Porumboiu, în cursa pentru Palme d’Or: „Se fac foarte multe filme în ziua de astăzi. S-a democratizat cumva arta aceasta”

 
 
Close
Close
Închide