MENIU CAUTĂ
04 Aug. 2018 12:00

VIDEO/ Mani Neumann cântă pe stradă, în Germania. Muzicianul a făcut parte din trupa Phoenix

Distribuie

Mani Neumann cântă pe stradă în Germania. Fost membru al trupei Phoenix, îndrăgitul violonist a susținut un concert ad-hoc la o cafenea stradală din centrul orașului Dusseldorf.

Muzicianul nu a făcut acest gest pentru că se află într-o situație disperată, din contră; nonconformistul violonist a acceptat inedita cântare printre mesele aflate pe trotuar la invitația unor buni prieteni.

Mani a fost ajutat în originalul concert, pe care o mulțime de trecători s-au oprit să-l asculte, de chitaristul Ulli Brand, alături de care a sărbătorit recent 35 de ani  de activitate muzicală intense.

Ulli, de asemenea german, cântă în proiectul de suflet al lui Mani, formația Farfarello. Cu Farfarello, cei doi au întreprins recent un turneu în România, alături de colegi mai vechi de-ai lui Mani din Phoenix – Ioji Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică.

Mani Neumann a cântat în Phoenix aproape 15 ani, Ioji Kappl a petrecut 21 de ani alături de legendarul grup etno rock, iar Ovidiu Lipan Țăndărică, 30 de ani. Mani și Ioji au părăsit Phoenix în urmă cu 10 ani, din cauza unui conflict cu Nicu Covaci, iar Țăndărică a plecat din formație în urmă cu 6 ani, înaintea turneului aniversar prin care trupa marca 55 de ani de activitate.

În urmă cu 11 ani, Manfred Mani' Neumann (supranumit violonistul diavolului'), alături de Nicu Covaci, Florin Bordeianu, Josef Ioji Kappl, Bogdan Bradu și Cristi Brad au fost decorați cu Meritul cultural în grad de Cavaler, în timp ce Țăndărică, care primise anterior acestă distincție, a fost înaintat la gradul de ofițer. Mani s-a declarat iremediabil îndrăgostit de România.


EXCLUSIV/ Un român e jurat la finala celui mai puternic concurs de dans din lume. Paul Gheorghe: 'Este o onoare pentru mine'

Citește mai multe despre mani neumann, Ovidiu Lipan Țăndărică, Phoenix, stradă și violonist pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii