MENIU CAUTĂ
10 Mai. 2018 14:37

Mesajul Danei Rogoz la 4 ani de la moartea tatălui ei. „E în amintiri, e în poveștile mele”

Distribuie

Au trecut patru ani de la moartea tatălui actriței Dana Rogoz. Vedeta a scris un text despre tatăl ei pe blogul său.

Dana Rogoz a trecut prin momente extrem de dificile în urmă cu patru ani, atunci când tatăl ei a încetat din viață.

Pe blogul ei, actrița a scris un text despre tatăl ei, de care îi este foarte dor și căruia îi simte lipsa.

„Îmi doream o baie în cadă cu spumă și jucării. Așa cum văzusem în filme. Nici nu credeam că am voie să am o astfel de baie, pentru că în apa caldă adusă cu oala, de pe aragaz, mașinuțele mele de jucărie rămase de la frați, dar și păpușile primite de la ajutoare din Belgia, s-ar fi putut strica. Cu toatea acestea, îmi doream mult de tot o baie ca în filme. Într-o zi, tata mi-a spus că pot aduce în cadă câte jucării doresc. Oricâte. Oricare. Nu era seară, ci mai degrabă o după-amiază de weekend, într-o zi călduroasă de vară. A fost unul dintre cele mai fericite momente din copilăria mea. Când am ieșit din cadă, tata m-a luat în brațe, m-a înfofolit într-un prosop mare alb, tot ca din filme, și s-a grăbit să răspundă la ușă cuiva care sună insistent. Ce roșie și frumoasă e după baie.' a comentat Liliana, vecina de la 3, când m-a văzut în pragul ușii. Iar tata s-a simțit mândru, ținându-mă strâns în brațe. Tata e spumă de baie.

 Majoratul mi l-am făcut într-o discotecă din regie. Eram îmbrăcată cu o bustieră albastră sexy', cu o fustă de blugi extrem de scurtă, dar sexy', pe care o prietenă îmi cususe cifrele 1 și 8, și niște tocuri sexy'. Am primit atunci cele mai multe seturi de lenjerie intimă din viața mea, toate foarte sexy'. Tata mi-a oferit cadou o păpușă de porțelan. Mi-a spus că e o păpușă care compensează păpușile lipsă din copilăria mea, când el nu mi-a fost aproape. M-am emoționat pe moment, dar mai mult cu trecerea anilor. Tata e păpușa de porțelan din vitrină.

Îl mutaseră pe secția de terapie intensiva cu o zi înainte. Dar mă rugase să îi aduc un iaurt din rezerva lui, așa că m-am întors în clădirea în care fusese inițial internat. Am intrat în încăperea aceea micuță, cu o hartă mare și fără televizor, și m-am mirat că patul lui era strâns și noptiera golită. O doamnă în halat roșu a venit grăbită spre mine, pe holul spitalului, cu o pungă cu hainele lui, iaurtul și o banană. Pai am înțeles că tot aici se va întoarce după ce iese de la terapie.' – Dacă iese, nu-i problemă domnișoară, imediat îi pregătim patul la loc.' Am plecat plângând cu punga într-o mână. Tata e o pungă de plastic cu haine.

 În supermarket, împreună cu frații mei, Radu și Andrei, dar și cu Monica, soția lui Andrei, cumpăram prosoape, farfurii, căni și mâncarea preferata a lui tata, pentru pomană. Frate-miu îi alesese o pereche de ciorapi noi, și în drum spre casa de marcat am citit pe etichetă că erau șosete antibacteriene'. Ne-a bufnit râsul, d-ăla isteric, necontrolat. Dar când am ajuns să plătim, pe bandă de supermarket, am observat un pieptăn micuț, nou, de pus în haina lui. Nu știam obiceiul și nu eram pregătită pentru detaliul ăla. Brusc, pieptănul ăla ridicol, care se mișca lent pe banda de cauciuc, mi s-a părut cel mai trist lucru din lume. Și am început să plâng, necontrolat. Tata e un pieptăn.
 
 Tata e în amintiri, e în poveștile mele, e în poze, e în cimitir, e în anumite obiecte care mă înconjoară, e în fleacuri, în detalii. Pentru că tata a murit acum fix 4 ani”, a precizat Dana Rogoz.

Dana Rogoz s-a făcut remarcată în lumea artistică din România încă de pe vremea când era doar o copilă. Ea a fost cunoscută multă vreme drept Abramburica, după personajul interpretat într-o emisiune pentru copii. Dana Rogoz este căsătorită cu regizorul Radu Dragomir și are un băiețel, Vlad.


Citește și: ANALIZĂ / Ce înseamnă cumpărarea UPC de către Vodafone pentru România


 

Citește mai multe despre amintiri, Mesaj și tata pe Libertatea.

Comentarii