De Andreea Romaniuc Archip,

Spadasina se consideră norocoasă, întrucât nu a avut parte de ghinioane chiar pe bandă rulantă. A avut două accidentări, dintre care una foarte gravă, care a fost la un pas de a-i pune cariera pe butuci:

“Am fost oarecum ferită de accidentări foarte grave până în anul 2010, moment în care mâna stângă, mâna mea de bază, a suferit o accidentare. Problema a fost că nu aveam un diagnostic pentru încheietura mâinii stângi, durerile se acutizaseră, a trebuit să iau o pauză de șase luni, ceea ce era foarte frustrant pentru mine, mai ales când știi că ai o problemă, găsești și o rezolvare”, ne-a povestit Ana Maria Brânză.

Îngrijorată de starea de sănătate și de imposibilitatea de a-și folosi membrul la capacitate maximă, sportiva luase în calcul o soluție de compromis în încercarea de a nu renunța la un hobby și, totodată, la meserie.

“Eu, neștiind care este problema, a fost și mai greu. Mă gândisem chiar că aș putea să încerc să concurez cu mâna dreaptă, nu există nici un scrimeur în lumea asta de care să fi știut că a făcut acest schimb. Doar că am primit a doua șansă din partea domnului Decebal Mehedinți, cel care s-a îngrijit de mâna mea, când toată lumea voia să mă opereze. Nu am acceptat operația, pentru că nu aveam un diagnostic. Toată lumea spunea că pot să trăiesc ca un om perfect normal, toată viața, dar că nu o să mai fac scrimă. Ce nu înțeleseseră ei era că nu sunt un om normal fără scrimă”, a declarat, pentru Libertatea, Ana Maria Brânză.  

O entorsă a doborât-o câteva luni

Șase ani mai târziu, campioana a avut de tras din cauza unui alt accident. De această dată, lucrurile au fost clare, iar perioada de recuperare a fost mai mică.

“Ulterior, chiar în 2016, în finala Jocurilor Olimpice, am suferit o entorsă destul de urâtă, care m-a ținut iarăși pe bară câteva luni, dar acum sunt bine”, a adăugat sportiva.

VIDEO: Bogdan Sorocan

Citeşte şi:

Vedetele le-au vorbit adolescenților despre siguranța în trafic. Andreea Esca, printre invitați

Ana Maria Brânză își păstrează medaliile în podul casei. Doar câteva persoane au acces la ele!

Mănușa spadasinei Ana Maria Brânză, vândută cu 12.500 de lei la licitație!

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează
HOROSCOP

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează