Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Naste din Berceni, vedeta petrecerilor de după ’89, cântă și astăzi la restaurante. Fosta solistă Albatros a îngropat trecutul și se prezintă Iolanda Cristea

Naste din Berceni, vedeta petrecerilor de după ’89, cântă și astăzi la restaurante. Fosta solistă Albatros a îngropat trecutul și se prezintă Iolanda Cristea

A avut parte de ani de succes fără să fi fost difuzată la radio ori televiziune, iar vocea sa se auzea oriunde, melodiile erau știute și fredonate de toți. Prima vedetă a muzicii de petrecere de după ’89, cândva supranumită Naste din Berceni, își duce traiul în modestie, cântând în restaurant, la petreceri și nunți.

Pe numele său Iolanda Cristea, cântăreața a îngropat de mult pseudonimul din anii când, alături de trupa Albatros, umplea săli de evenimente de două ori pe zi, ba chiar și stadioane. La vremea respectivă,începutul anilor 90, pe o piață muzicală haotică, dominată de piraterie, vocea lui Naste, acompaniată de formația Albatros, a vândut milioane de casete audio și a devenit sursă de inspirație pentru zeci de muzicanți.


Gabi Trăistău Band cu Iolanda Cristea

Marginalizată, solista a acceptat declinul în care a intrat odată cu formația sa pe fondul unei concurențe puternice, valul de formații dance apărute la începutul anilor 2000, dar și dezvoltarea muzicii de petrecere, gen printre pionierii căruia s-a numărat.

Pe Iolanda Cristea (ce a împlinit 50 de ani) nu afectat-o prea mult decăderea, căci puțini o recunoșteau fizic și în vremurile sale de glorie. Deși muzica sa era nelipsită de la toate petrecerile românilor, chipul nu era văzut la televizor, internet ori postere, decât la spectacole ori pe grafica casetelor audio din anii 90.

Iolanda cântă de ceva ani cu un grup de muzicanți de nunți și petreceri din București condus de Gabi Trăistău (Gabi Trăistău Band), s-a reinventat și cântă tot muzică de petrecere dar diferită față de perioada când vocea sa se auzea în fiecare colț al României, de la tarabele din piață (”Ți-aduci aminte”, ”Adio, puișorul meu” ori ”București, București”)  mai ales în unitățile militare unde melodia ”S-a mărit armata” a făcut senzație.

Close
Închide
  Close