MENIU CAUTĂ
25 Mai. 2013 14:27 , de Geo Berciu

PRIMA ROCHIE DE MIREASĂ a lui Elizabeth Taylor, scoasă la licitaţie! Vezi cum a arătat actriţa la ÎNTÂIA CĂSĂTORIE DIN CELE OPT! FOTO

Distribuie

Prima dintre acestea a avut loc în 1950, iar rochia de miraesă a divei cu ochii violeţi a fost scoasă acum la licitaţie, fiind evaluată de specialişti la 50.000 de lire sterline (75.300 de dolari).

Rochia este simplă, dar elegantă şi a fost creată de designerul de costume Helen Rose, celebră pentru că a creat şi rochia de mireasă a actriţei Grace Kelly, la nunta acesteia cu prinţul de Monaco.

Rochia lungă de culoarea sidefului este realizată din satin, cu un decolteu din voal de mătase, şi a fost un cadou pentru Taylor din partea patronilor MGM Studios.

Primul soţ al lui Taylor a fost moştenitorul lanţului hotelier Hilton, Conrad „Nicky” Hilton. Ei s-au căsătorit în 1950 şi au divorţat un an mai târziu.În total, actriţa a fost căsătorită de opt ori cu şapte bărbaţi, oficializându-şi de două ori relaţia cu Richard Burton în 1964 şi 1975.

Elizabeth Taylor a murit în 2011, la vârsta de 79 de ani. După moartea sa, obiectele care i-au aparţinut – haine, bijuterii, opere de artă – au atins preţuri record în licitaţiile unde au fost scoase la vânzare.

Citește mai multe despre Elizabeth Taylor pe Libertatea.

Comentarii