Mergi direct la conținut »
Ramon Radosav, fostul basist al rockerilor de la Cargo, cântă la vioară în restaurantele românești din New York
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Ramon Radosav, fostul basist al rockerilor de la Cargo, cântă la vioară în restaurantele românești din New York

Ramon Radosav, fostul basist al rockerilor de la Cargo, cântă la vioară în restaurantele românești din New York

Ramon Radosav, un nume asociat cu perioada heavy-metal a trupei Cargo, nu mai face bani, în prezent, din rock, ci din folclor. Fostul basist cântă la vioară în restaurantele românești din New York, SUA, țară în care s-a stabilit acum 21 de ani.

De Florian Gheorghe,

 Activ pe scena muzicală de la începutul anilor 90 – înainte de Cargo, a cântat în formațiile Bastion, Cardinal, Amala și Ultimatum – instrumentistul Ramon Radosav a ales să îngroape faima, în urmă cu 21 de ani, și s-o ia de la capăt… în alt capăt de lume. El a plecat peste Ocean, stabilindu-se în America, într-o comunitate în care primează calitatea vieții.

FOTO Fostul membru Cargo Ramon Radosav (dreapta) cântă și pe la resturantele cu specific basarabean din New York

Fost elev al Liceului de Muzică Ion Vidu din Timișoara, violonist în taraful de la Palatul Pionierilor din orașul său natal, apoi absolvent al Conservatorului din București, Ramon a descoperit că studiile muzicale îi pot fi extrem de utile în noua viață.

În America, fostul rocker face bani nu cu chitara bass, ci cu vioara, cântând folclor bănățean prin localurile cu specific românesc sau la festivalurile diasporei.

Nu poate trăi însă numai din muzică – mai degrabă, astfel își suplimentează veniturile. De bază este jobul pe care îl are la o mare companie de telecomunicații. În trecut, a lucrat și ca electrician.

 

FOTO Ramon Radosav (dreapta) pe când cânta în Cargo

Heavy metal-ul a rămas un hobby

Ramon Radosav nu a îngropat chiar de tot heavy metalul, marea sa iubire, ci l-a trecut mai degrabă pe o linie secundară, de hobby, nu de ocupație remunerată. El a activat, în SUA, în două trupe de gen, Kevorika și mai cunoscuta Demized, alături de care a efectuat un turneu în California.

“Am păstrat o legătură stânsă cu băieții din Cargo. Aproape că încă mă simt în componență”, spune Ramon despre foștii colegi, cu care a cântat în deschiderea unor trupe ca Ion Maiden (1996) ori Paradise Lost (1994).

CITESTE SI:În casa lui Tavi Colen cântă găina, nu cocoșul! Solistul a ajuns să evolueze ca invitat la concertele iubitei sale

Close
Închide
  Close