MENIU CAUTĂ
03 Apr. 2018 16:53

VIDEO| Reprezentanta Croației la Eurovision 2018 este acuzată că a plagiat o piesă românească

Distribuie

Nu ar fi Eurovision fără o controversă legată de plagiat. Anul acesta reprezentanta Croației la Eurovision 2018 este acuzată că a plagiat o piesă românească - Ceea ce iubim a lui Guez, scrie Metro.

Pe 13 februarie artista croată Franka a fost desemnată să reprezinte Croația la Eurovision 2018 cu melofia Crazy. Pe 7 martie melodia a fost lansată oficial pe canalul de Youtube al Eurovision iar atunci s-a aflat că linia melodică seamănă foarte mult cu cea a unei melodii românești lansate de Guez online pe 24 februarie. Cele două melodii au același aranjament instrumental.

Acuzațiile de plagiat au început să curgă, dar apoi s-a aflat că aici nu este cazul de furt, deoarece aranjamentul instrumenhtal al piesei Crazy a fost realizat de Denzel Beats, același care a lucrat și cu Guez.

Nici o versiune a piesei nu a fost lansată comercial înainte de 1 septembrie 2017 și nu au fost înregistrate reclamații de plagiat. Mai mult, faptul că aranjamentul folosit pe cele două piste seamănă nu confirmă plagiatul.

Cu excepția cazului în care se face o plângere oficială, este puțin probabil ca intrarea Croației la Eurovision să fie modificată.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/Mihaela Tatu a vorbit despre cea mai grea perioadă din viața ei: Aveam aproape o sută de kilograme. Atunci m-am speriat!'


Comentarii