MENIU CAUTĂ
01 Iun. 2018 14:47

Solista și textiera Roxana Popescu a murit. A fost cea mai bună prietenă a Mihaelei Runceanu

Distribuie

Solista și textiera Roxana Popescu a murit. Roxana Popescu s-a stins din viață, pe patul de spital. vineri. Avea 61 de ani. 

Solista și textiera Roxana Popescu a murit. Artista a lăsat patrimoniului muzical geniale texte de melodii ca ”De-ar fi să vii”, ”Iartă-mă” (Mihaela Runceanu), ”Suflet gol” (Mădălina Manole), ”Unde dragoste nu e, nimic nu e”, ”De ce nu-mi spui că mă iubești” ori ”Să-mi vorbești de primăvară”.

Prietena cea mai bună a regretatei Mihaela Runceanu, solista socotită drept cea mai bună voce data de muzica ușoară românească, căreia i-a adaptat și genialele melodii ”E adevărat iubirea mea” (după un success international) și ”Eu nu te-am uitat”, Roxana Popescu a scris sute de texte ce au dat formă unor melodii de geniu.

”Cu totii am îndragit-o pe Roxana Popescu pentru sclipirea ei de geniu, dar si pentru faptul ca era foarte directă în exprimare, nu ocolea, nu menaja pe nimeni, spunând exact ce avea de spus. A scris peste o mie de texte și nu s-a inspirat niciodată din viața ei personală sau a artistului, iar versurile cântecelor scrise de ea cucereau întotdeauna publicul de la prima auditie, asa cum s-a întamplat și în colaborarea noastră la piesa „Cea mai frumoasa stea” interpretata de Bianca Lixandru , piesa care a devenit repede cea mai cantata piesa in festivalurile naționale de muzica usoară. Drum bun spre stele, Roxana Popescu!”, ne spune Cristi Faur, unul din compozitorii cu care Roxana Popescua  colaborat mult în ultimii ani.

Textele Roxanei Popescu au dat formă multor compoziții ale marilor Șerban Georgescu, Alexandru Vilmanyi, Viorel Gavrilă, Ion Cristinoiu, Marius Țeicu, Horia Moculescu, George Natsis, Laurențiu Profeta ori Vasile V. Vasilache.

 

Înmormântarea va avea loc la Râmnicu Vâlcea, unde a fost înhumată și mama artistei.

 

Mădălina Ghenea, despre dragostea de mamă și viața de vedetă. ”Am plătit cu vârf și îndesat prețul celebrității”

Citește mai multe despre Mihaela Runceanu pe Libertatea.

Comentarii