Mergi direct la conținut »
Scorul Marii Britanii, ultima clasată la Eurovision 2019, a fost micșorat
Entertainment Libertatea > Entertainment > Scorul Marii Britanii, ultima clasată la Eurovision 2019, a fost micșorat

Scorul Marii Britanii, ultima clasată la Eurovision 2019, a fost micșorat

Marea Britanie s-a clasat pe ultimul loc la Eurovision 2019, dar organizatorii au anunțat, joi, că scorul obținut de aceștia a fost micșorat cu încă cinci puncte din cauza unei erori de calcul.

Piesa „Bigger Than Us”, interpretată de Michael Rice, a obţinut 16 puncte după primul calcul, dar organizatorii au anunțat ulterior că în realitate punctajul final a fost de 11 puncte.

Eroarea s-a produs în urma unui calcul eronat ce a fost utilizat pentru a crea un scor înlocuitor după ce votul juriului din Belarus a fost anulat, au anunţat reprezentanţii EBU (European Broadcasting Union), organizatorul concursului Eurovision.

Într-un comunicat oficial, organizatorii au invocat „o eroare umană” şi au spus că regretă enorm această greşeală, scrie Agerpres.

Primele patru poziţii din finala concursului Eurovision 2019 – inclusiv primul loc, ocupat de câştigătorul Duncan Laurence, reprezentantul Olandei – au rămas neschimbate.

Cântecul interpretat de Duncan Laurence, „Arcade”, a câştigat şase puncte şi a ajuns la un total de 498 de puncte. În schimb, punctajul Norvegiei a fost diminuat, iar această ţară a coborât în clasament o poziţie – de pe locul al cincilea pe locul al şaselea.

Decizia juriului din Belarus a fost anulată după ce voturile sale din semifinală au fost făcute publice, încălcând astfel regulamentul concursului.


Citețte și: Partidul lui Dragnea e favorit net la casele de pariuri internaționale, spre deosebire de ce arată sondajele din România!


 

Close
Închide
  Close