MENIU CAUTĂ
02 Ian. 2018 17:16

Ținute de basm pentru membrii Familiei Regale daneze la balul de Anul Nou

Distribuie

Membrii Familiei Regale Daneze au participat în prima zi a anului la Balul de Anul Nou, un eveniment ținut anual la Palatul Amalienborg din Copenhaga de sute de ani. Ținutele femeilor au fost cele care au impresionat, acestea amintind de hainele purtate de prințese în basme.

Prințesa Mary a Danemarcăi, soția prințului Frederik și viitoarea regină a țării, a purtat o rochie roșie din satin, fără umeri, care i se potrivea pe silueta perfectă.

Ceea ce a atras atenția a fost, însă, tiara pe care a purtat-o și care face parte din bijuteriile familiei regale. Numită Tiara cu Rubine Parure, aceasta este veche de două secole, ajungând în posesia regilor danezi în 1869.

La brațul soțului ei, moștenitoarea coroanei daneze a optat și pentru o altă bijuterie simbolică, este vorba de Ordinul Elefantului. Acesta este considerat cel mai vechi și mai special ordin al cavalerilor danezi și datează din 1460.

Alături de tiară și Ordinul Elefantului, prințesa Mary a purtat o pereche de cercei cu diamante și o broșă cu un portret al care prezintă o imagine a soacrei sale, Regina Margrethe a II-a a Danemarcăi.

Între timp, soțul ei, prințul moșteniror Frederik a purtat un costum de gală militar, pe cap și-a pus o pălărie tradițională, iar la gât a purtat același ordin al Elefantului, ca și soția sa.

Balul de Anul Nou a fost găzduit și anul acesta, așa cum spune tradiția, de către Regina Margrethe a II-a. Aceasta a îmbrăcat o rochie verde la care a accesorizat o coroană, cercei și un colier cu smaralde. Pe umeri regina a purtat o etolă de culoare gri.

O altă apariție demnă de balurile din povești a fost cea a prințesei Marie a Danemarcăi, soția prințului Joachim, al doilea în ordinea succesiunii la tron. Aceasta a purtat o rochie ivoire, cu mâneci transparente. Și ea a purtat una dintre tiarele dintre bijuteriile Casei Regale daneze.

Recepția de Anul Nou de la Palatul Amalienborg din Copenhaga este o tradiție veche de secole, fiind organizată de membrii Casei regale și la care sunt invitați parlamentarii danezi, înalți funcționari, reprezentanții ambasadelor și șefii instanțelor.


Citește și: Un avion cu pasageri a zburat…în trecut. Cum a fost posibil


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii