MENIU CAUTĂ

Un gropar din Cimitirul Belu Catolic a făcut dezvăluiri pentru Libertatea: «Romaniţa aprinde mereu lumânări la mormântul lui Adrian Iovan»

Distribuie

Romaniţa, fosta soţie a lui Adrian Iovan, a fost văzută adesea în Cimitirul Belu Catolic, chiar şi în zilele în care a nins foarte mult: “A mai venit aici doamna Romaniţa. Atunci când era zăpada mare. A venit singură, fără copil, îmbrăcată în negru, abia am recunoscut-o. I-a pus lumânări şi a vorbit cu o femeie de aici să aibă grijă să-i aprindă zilnic lumânări şi să dea cu tămâie. Au mai venit persoane, dar nu le-am recunoscut. Vin şi mulţi curioşi să vadă mormântul eroului”, ne-a povestit unul dintre groparii din cimitir.

Nu vrea să-l ducă pe fiul lor la cimitir

Mormântul aviatorului-erou e supravegheat de angajaţii cimitirului: ”Paznicii au avut grijă să nu dispară nici o coroană de pe mormânt”, ne-a mai precizat bărbatul.
Vremea primăvăratică a topit şi ultimul petic de zăpadă, iar dintre mormanele de flori ofilite ies la suprafaţă numeroasele mesaje scrise pe eşarfe de cei care i-au adus lui Adrina Iovan un ultim omagiu, în ziua înmormântării.
Fiica pilotului, Irina (30 de ani), a mai rămas în ţară doar două săptămâni după trecerea în nefiinţă a tatălui ei, pentru că a fost nevoită să se întoarcă la serviciu, la Nisa, unde lucrează ca manager la un hotel.
Albert, fiul de şapte ani al lui Iovan şi al Romaniţei, încă nu a văzut mormântul tatălui său şi, conform unor apropiaţi ai familiei, mama lui nu intenţionează să-l ducă prea curând la cimitir. Iovan a încetat din viaţă pe 20 ianuarie, când avionul pilotat de el s-a prăbuşit în Munţii Apuseni. În acelaşi accident a murit şi studenta Aura Ion. Ceilalţi cinci însoţitori, patru medici şi copilotul, au supravieţuit.

Locul tragediei din Apuseni, «atracţie turistică»

La aproape o lună de la accidentul aviatic din Munţii Apuseni, locul prăbuşirii avionului a devenit o ”atracţie turistică” pentru cei care vin în comuna Horea, în vizită.

Potrivit alba24.ro, turiştii care ajung în zonă urcă cei 13 kilometri până pe munte, la locul unde s-a prăbuşit aeronava medicală şi aprind o lumânare la troiţa ridicată de sătenii din Horea, în memoria pilotului Adrian Iovan şi a studentei Aura Ion.

Citește mai multe despre Aici CITEŞTI CELE MAI NOI ŞTIRI despre TRAGEDIA DIN APUSENI! pe Libertatea.

Comentarii