Mergi direct la conținut »
Vasile Muraru, după moartea Cristinei Stamate. "E o pierdere foarte mare, foarte mare" |VIDEO
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Vasile Muraru, după moartea Cristinei Stamate. "E o pierdere foarte mare, foarte mare" |VIDEO

Vasile Muraru, după moartea Cristinei Stamate. „E o pierdere foarte mare, foarte mare” |VIDEO

Vasile Muraru, actorul care a făcut un cuplu pe scenă ani de zile cu Nae Lăzărescu, a făcut primele declarații după moartea colegei sale de breaslă Cristina Stamate.

De Dana Aramă,

Vasile Muraru a acordat un interviu, la Teatrul Constantin Tănase, în cadrul căruia a vorbit despre dispariția actriței de comedie Cristina Stamate.

„Harul artistic se dividea în mai multe domenii, nu numai în creația actoricească, ci și în celelalte creații artistice pe care le realizează un om, cumulând saiu singular. Dumneaei avea mai multe. Chiar acum o să avem foarte multe turnee și erau cele două, Stela și Cristina, care stăteau în aceeași cameră. Stăteau împreună pentru că aste era apropierea de generații și își depănau amintiri. Nu puteau să stea singure, erau niște ființe care trebuiau să aibă tot timpul în preajma lor pe cineva.

E greu de spus cum va arăta scena Teatrului Tănase de acum. E o pierdere foarte mare, foarte mare. La 11 sau 12, mâine, Cristina Stamate va fi adusă aici la teatru și miercuri va fi ceremonia de înmormântare la Cimitirul Bellu. Dumnezeu să le înalțe sufletul la amândouă. Doamne Ajută”, a declarat Vasile Muraru.

 

Cine a fost Cristina Stamate

 

Cristina Stamate s-a născut pe 8 februarie 1946, la București. De-a lungul carierei, vedeta a avut sute de roluri, cupletele sale la Teatrul Tănase bucurând generații după generați de spectatori care abia așteptau să o vadă pe scenă.

Un militar care conduce starea de urgență se revoltă: “Nu mai tac. E vorba de viața oamenilor, nu de o pivniță inundată”
Recomandări

Un militar care conduce starea de urgență se revoltă: “Nu mai tac. E vorba de viața oamenilor, nu de o pivniță inundată”

 

Devenită actriță de comedie, Cristina Stamate mărturisea că a vrut să se facă medic, apoi avocat, dar n-a fost să fie. A jucat ani de zile pe scena teatrului de Revistă Constantin Tănase, glumele ei și chipul extrem de expresiv ajungând rapid la sufletele spectatorilor.

De asemenea, actrița a făcut rolurile remarcabile și în cinematografie, printre filmele sale de succes numărându-se „Grăbește-te încet”, din anul 1981, și „Secretul lui Bachus”, realizat în anul 1984.

Cristina Stamate a fost căsătorită, timp de 11 ani, cu Dan Ivănescu. S-a măritat virgină, iar ulterior nu și-a mai refăcut viața alături de alt bărbat.

Cristina Stamate a murit luni dimineață, 27 noiembrie, pe patul unui spital de la Floreasca, acolo unde era internată de câteva zile. Avea 71 de ani, iar în ultii ani suferea de probleme grave la inimă. Cristina Stamate s-a stins la numai o zi după înmormântarea celei care i-a fost colegă și foarte bună prietenă, Stela Popescu.


Citește și: Iubirea neîmpărtășită a Cristinei Stamate. A fost îndrăgostită de Ștefan Bănică Senior


 

Close
Închide
  Close