Mergi direct la conținut »
Zina Dumitrescu a murit la vârsta de 82 de ani! S-a stins în timpul somnului, în camera sa din azilul unde și-a petrecut ultimii ani din viață
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Zina Dumitrescu a murit la vârsta de 82 de ani! S-a stins în timpul somnului, în camera sa din azilul unde și-a petrecut ultimii ani din viață

Zina Dumitrescu a murit la vârsta de 82 de ani! S-a stins în timpul somnului, în camera sa din azilul unde și-a petrecut ultimii ani din viață

Zina Dumitrescu a murit la vârsta de 82 de ani. Vestea a fost confirmată pentru Libertatea de cea mai bună prietenă a sa.

Zina Dumitrescu a mâncat la prânz, s-a simțit foarte bine și s-a dus să se odihnească. Trecerea în neființă a survenit în propria rezervă de la azilul privat unde a locuit în ultimii ani, cel mai probabil în timpul somnului.

Vestea i-a șocat pe mulți dintre cei alături de care și-a petrecut ultimii ani, deoarece, față de ultimele luni în care slăbise considerabil și s-a simțit rău, în ultimele zile starea sa se îmbunătățise.

Zina Dumitrescu și-a trăit ultimele zile de viață într-un azil de lux din Ghermănești, în apropiere de București, însă viața ei spectaculoasă s-ar putea transforma cu ușurință într-un subiect de film.

Zina Dumitrescu, născută Zenobia Bogoș, și-a câștigat în timp renumele de „Mama Modei Românești, a fost internată, în 2012, de fiul ei, Cătălin, într-un azil de bătrâni din apropierea Bucureștiului. Apropiații mamei Zina susțineau că aceasta ar suferi de Alzheimer.

zina-dumitrecu-azil-de-fite-1024x768

Fosta creatoare de modă a iscat în luna septembrie panică într-un mall bucureștean în momentul în care s-a prăbușit inconștientă la pământ. Organizatorii au scos clienții afară din magazin și au încercat să-i acorde primul ajutor până la sosirea Salvării. După câteva minute în care a zăcut inconștientă, Zina Dumitrescu și-a revenit și, după ce s-a dumirit ce s-a întâmplat, s-a lăsat pe mâinile medicilor ajunși la fața locului să o consulte. Se pare că, în ciuda teribilului incident, cretoarea de modă nu a avut nevoie de internare, ci i s-a recomandat repaus, ea plecând pe picioarele ei de la eveniment.

Povestea studentei care s-a opus abuzului sexual al unui profesor de la Babeș-Bolyai din Cluj. Ce s-a întâmplat cu Iulia după 8 ani
Recomandări

Povestea studentei care s-a opus abuzului sexual al unui profesor de la Babeș-Bolyai din Cluj. Ce s-a întâmplat cu Iulia după 8 ani

Starea ei de sănătate s-a deteriorat din 2009

Starea de sănătate a designerului s-a deteriorat în 2009, după ce soţul ei, Costin Dumitrescu, a murit. Ea a refuzat să se mai hrănească, iar din cauza bolii de care se spunea că suferă, Alzheimer, “Mama Zina” avea nevoie de îngrijire permanentă.

Zina Dumitrescu a lesinat 3

A fost curtată de bărbați celebri

Ea a fost dintotdeauna o femeie frumoasa, cu un farmec aparte, pe care l-a păstrat și la bătrânețe. A fost curtată de bărbați celebri. La numai 19 ani și-a unit destinul cu actorul Rim Negrescu, mai mare cu 17 ani decât ea. Însă după 13 ani de căsnicie și un copil, pe nume Cătălin Negreanu, ei și-au spus „Adio”. Mariajul ei cu Negrescu devenise subiectul preferat al presei tabloide și se spunea că actorul a fost cât pe ce să o omoare într-o criză de gelozie. Ulterior, Zina și-a refăcut viața alături de avocatul Nicolae Rădulescu, care însă după 12 ani de mariaj a înșelat-o. Fosta creatoare de modă a făcut totul public și l-a părăsit și pe avocat.

Ce nu știai despre Regina-Mamă Elena, care a salvat sute de mii de oameni de furia naziștilor
Recomandări

Ce nu știai despre Regina-Mamă Elena, care a salvat sute de mii de oameni de furia naziștilor

Zina Dumitrescu s-a căsătorit de trei ori

Cu toate acestea, bărbații au continuat să roiască în jurul ei. Se spunea că însuși fostul presedinte al României, Emil Constantinescu, ar fi încercat să o cucerească, iar Nicu Ceaușescu o trata ca pe o regină ca să îi intre în grații.  Zina, care devenea tot mai faimoasă, i-a stârnit interesul și Elenei Ceaușeșcu, soția dictatorului ajungând chiar să poarte creații de-ale sale.

Citește și: Zina Dumitrescu mutată de fiu într-un azil de fiţe! Vezi cât plătește lunar!

Valentina, adolescenta de 15 ani din Vaslui, a fost găsită. Fata era dispărută de 10 zile
Recomandări

Valentina, adolescenta de 15 ani din Vaslui, a fost găsită. Fata era dispărută de 10 zile

A încercat să se sinucidă de două ori

Mama Modei Românești a decis însă să-și mai încerce o dată norocul în dragoste, alături de profesorul universitar  Costin Dumitrescu. Cei doi s-au cunoscut la o petrecere de sfârșit de an și se pare că au fost suflete pereche.  S-au căsătorit, iar cel de-al treilea bărbat din viața ei, i-a stat alături 22 de ani până când moartea i-a despărțit, în 2009. Moment în care, starea de sănătate a Mamei Zina s-a deteriorat brusc.

zina dumitrescu

La doar câteva zile de la moartea acesteia, creatoarea de modă, extrem de afectată de pierderea acestuia a încercat să se sinucidă, mai ales că într-un interval de doar trei zile i-au murit și primul și al treilea soț. A luat un pumn de pastile, însă a fost salvată de soția lui Alin Oprea, fostul Talisman, Larisa, care a chemat salvarea. Creatoarea de modă a mai încercat să se sinucidă în iunie 2006, când a luat mai multe pastile de Diazepam și a fost internată timp de patru zile, fiind salvată atunci de fiul ei, Cătălin.

A fost manechin şi actriţă

Zina (Zenobia) Dumitrescu s-a născut la 16 iunie 1936 în Republica Moldova,  în Județul Ismail. A fost studentă la Facultatea de Drept, iar în anul III a înscris la Academia de Teatru şi Film. S-a lansat în lumea modei când Centrul de Creaţie al Fabricii de Confecţii Bucureşti a angajat-o ca manechin, chiar în primul an de facultate. Însă puțini știu că Zina a jucat şi în filme, precum “Bădăranii” şi “Tată de duminică”.

Zina_Dumitrescu_2

Apoi, ea a lucrat ca designer la Centrul de Creaţie al Fabricii de Confecţii Bucureşti, până în 1972, când s-a angajat la Casa de modă Venus, ca manechin, devenind mai târziu director artistic. “Mama Zina” a creat zeci de colecţii, participând la numeroase festivaluri de modă atât în ţară, cât şi în străinătate. La 30 de ani, Zina a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus, iar de-a lungul anilor i-au trecut prin mână mai multe generații de manechini. Zina Dumitrescu a lansat manechine care au devenit celebre precum Janine, Romanița Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Melek Amet. Tot Zina Dumitrescu i-a lansat și pe Cătălin Botezatu și Liviu Ionescu.

Zina_Dumitrescu

A avut un frate care a murit înecat

Puțină lume știe că Zina Dumitrescu a avut un frate mai mic decât ea care a murit înecat. ”Am avut un frate care a murit înecat la 12 ani și jumătate. În noaptea aia, tatăl meu a pornit să-l caute pe fratele meu și, dupa ce l-a găsit mort, s-a întors acasa cu părul alb. Din cauza șocului, albise. Tătal meu a murit în 65 și regret că nu a apucat să-l cunoască pe Cătălin, care s-a născut în 69”, a declarat Zina într-un interviu pentru www.gazetamondena.ro. „I-ar fi plăcut atât de mult un nepoțel, mai ales că era băiat. Dacă l-ar fi prins,  nu că s-ar fi bucurat foarte mult, cred că n-ar mai fi murit niciodată. Îmi mai fac reproșuri și pentru că baiatul meu e singur, nu are frați sau surori. Eu știu ce înseamna să ai un frate, la fel de bine cum știu și cum e să nu ai nici un frate”, a mai spus aceasta.

zina_dumitrescu_somnifere_3c4d5b600d.jpg

Acuzată de trafic de ființe umane

Frumusețea și succesul ei au atras și invidii și dușmănii, astfel, ea a fost implicată în numeroase scandaluri. Gurile rele o acuzau chiar că făcea trafic de ființe umane și că se folosea de manechinele superbe care lucrau pentru ea.

Nu e nici un secret că Zinei i-a plăcut mult viaţa, având de-a lungul vieții nu mai puțin de 21 de avorturi.  Acestea i-au afectat grav sănătatea, ea nemaiputând avea copii.

Citește și: 3 mariaje, 2 tentative de sinucidere, 21 de avorturi

Close
Închide
  Close