Zina Dumitrescu a mâncat la prânz, s-a simțit foarte bine și s-a dus să se odihnească. Trecerea în neființă a survenit în propria rezervă de la azilul privat unde a locuit în ultimii ani, cel mai probabil în timpul somnului.

Vestea i-a șocat pe mulți dintre cei alături de care și-a petrecut ultimii ani, deoarece, față de ultimele luni în care slăbise considerabil și s-a simțit rău, în ultimele zile starea sa se îmbunătățise.

Zina Dumitrescu și-a trăit ultimele zile de viață într-un azil de lux din Ghermănești, în apropiere de București, însă viața ei spectaculoasă s-ar putea transforma cu ușurință într-un subiect de film.

Zina Dumitrescu, născută Zenobia Bogoș, și-a câștigat în timp renumele de „Mama Modei Românești, a fost internată, în 2012, de fiul ei, Cătălin, într-un azil de bătrâni din apropierea Bucureștiului. Apropiații mamei Zina susțineau că aceasta ar suferi de Alzheimer.

zina-dumitrecu-azil-de-fite-1024x768

Fosta creatoare de modă a iscat în luna septembrie panică într-un mall bucureștean în momentul în care s-a prăbușit inconștientă la pământ. Organizatorii au scos clienții afară din magazin și au încercat să-i acorde primul ajutor până la sosirea Salvării. După câteva minute în care a zăcut inconștientă, Zina Dumitrescu și-a revenit și, după ce s-a dumirit ce s-a întâmplat, s-a lăsat pe mâinile medicilor ajunși la fața locului să o consulte. Se pare că, în ciuda teribilului incident, cretoarea de modă nu a avut nevoie de internare, ci i s-a recomandat repaus, ea plecând pe picioarele ei de la eveniment.

Starea ei de sănătate s-a deteriorat din 2009

Starea de sănătate a designerului s-a deteriorat în 2009, după ce soţul ei, Costin Dumitrescu, a murit. Ea a refuzat să se mai hrănească, iar din cauza bolii de care se spunea că suferă, Alzheimer, “Mama Zina” avea nevoie de îngrijire permanentă.

Zina Dumitrescu a lesinat 3

A fost curtată de bărbați celebri

Ea a fost dintotdeauna o femeie frumoasa, cu un farmec aparte, pe care l-a păstrat și la bătrânețe. A fost curtată de bărbați celebri. La numai 19 ani și-a unit destinul cu actorul Rim Negrescu, mai mare cu 17 ani decât ea. Însă după 13 ani de căsnicie și un copil, pe nume Cătălin Negreanu, ei și-au spus „Adio”. Mariajul ei cu Negrescu devenise subiectul preferat al presei tabloide și se spunea că actorul a fost cât pe ce să o omoare într-o criză de gelozie. Ulterior, Zina și-a refăcut viața alături de avocatul Nicolae Rădulescu, care însă după 12 ani de mariaj a înșelat-o. Fosta creatoare de modă a făcut totul public și l-a părăsit și pe avocat.

Zina Dumitrescu s-a căsătorit de trei ori

Cu toate acestea, bărbații au continuat să roiască în jurul ei. Se spunea că însuși fostul presedinte al României, Emil Constantinescu, ar fi încercat să o cucerească, iar Nicu Ceaușescu o trata ca pe o regină ca să îi intre în grații.  Zina, care devenea tot mai faimoasă, i-a stârnit interesul și Elenei Ceaușeșcu, soția dictatorului ajungând chiar să poarte creații de-ale sale.

Citește și: Zina Dumitrescu mutată de fiu într-un azil de fiţe! Vezi cât plătește lunar!

A încercat să se sinucidă de două ori

Mama Modei Românești a decis însă să-și mai încerce o dată norocul în dragoste, alături de profesorul universitar  Costin Dumitrescu. Cei doi s-au cunoscut la o petrecere de sfârșit de an și se pare că au fost suflete pereche.  S-au căsătorit, iar cel de-al treilea bărbat din viața ei, i-a stat alături 22 de ani până când moartea i-a despărțit, în 2009. Moment în care, starea de sănătate a Mamei Zina s-a deteriorat brusc.

zina dumitrescu

La doar câteva zile de la moartea acesteia, creatoarea de modă, extrem de afectată de pierderea acestuia a încercat să se sinucidă, mai ales că într-un interval de doar trei zile i-au murit și primul și al treilea soț. A luat un pumn de pastile, însă a fost salvată de soția lui Alin Oprea, fostul Talisman, Larisa, care a chemat salvarea. Creatoarea de modă a mai încercat să se sinucidă în iunie 2006, când a luat mai multe pastile de Diazepam și a fost internată timp de patru zile, fiind salvată atunci de fiul ei, Cătălin.

A fost manechin şi actriţă

Zina (Zenobia) Dumitrescu s-a născut la 16 iunie 1936 în Republica Moldova,  în Județul Ismail. A fost studentă la Facultatea de Drept, iar în anul III a înscris la Academia de Teatru şi Film. S-a lansat în lumea modei când Centrul de Creaţie al Fabricii de Confecţii Bucureşti a angajat-o ca manechin, chiar în primul an de facultate. Însă puțini știu că Zina a jucat şi în filme, precum “Bădăranii” şi “Tată de duminică”.

Zina_Dumitrescu_2

Apoi, ea a lucrat ca designer la Centrul de Creaţie al Fabricii de Confecţii Bucureşti, până în 1972, când s-a angajat la Casa de modă Venus, ca manechin, devenind mai târziu director artistic. “Mama Zina” a creat zeci de colecţii, participând la numeroase festivaluri de modă atât în ţară, cât şi în străinătate. La 30 de ani, Zina a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus, iar de-a lungul anilor i-au trecut prin mână mai multe generații de manechini. Zina Dumitrescu a lansat manechine care au devenit celebre precum Janine, Romanița Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Melek Amet. Tot Zina Dumitrescu i-a lansat și pe Cătălin Botezatu și Liviu Ionescu.

Zina_Dumitrescu

A avut un frate care a murit înecat

Puțină lume știe că Zina Dumitrescu a avut un frate mai mic decât ea care a murit înecat. ”Am avut un frate care a murit înecat la 12 ani și jumătate. În noaptea aia, tatăl meu a pornit să-l caute pe fratele meu și, dupa ce l-a găsit mort, s-a întors acasa cu părul alb. Din cauza șocului, albise. Tătal meu a murit în 65 și regret că nu a apucat să-l cunoască pe Cătălin, care s-a născut în 69”, a declarat Zina într-un interviu pentru www.gazetamondena.ro. „I-ar fi plăcut atât de mult un nepoțel, mai ales că era băiat. Dacă l-ar fi prins,  nu că s-ar fi bucurat foarte mult, cred că n-ar mai fi murit niciodată. Îmi mai fac reproșuri și pentru că baiatul meu e singur, nu are frați sau surori. Eu știu ce înseamna să ai un frate, la fel de bine cum știu și cum e să nu ai nici un frate”, a mai spus aceasta.

zina_dumitrescu_somnifere_3c4d5b600d.jpg

Acuzată de trafic de ființe umane

Frumusețea și succesul ei au atras și invidii și dușmănii, astfel, ea a fost implicată în numeroase scandaluri. Gurile rele o acuzau chiar că făcea trafic de ființe umane și că se folosea de manechinele superbe care lucrau pentru ea.

Nu e nici un secret că Zinei i-a plăcut mult viaţa, având de-a lungul vieții nu mai puțin de 21 de avorturi.  Acestea i-au afectat grav sănătatea, ea nemaiputând avea copii.

Citește și: 3 mariaje, 2 tentative de sinucidere, 21 de avorturi

FOTO „Micul Hercule” este de nerecunoscut! Cum arată în prezent copilul forțat de tatăl său la extrem
PARTENERI - GSP.RO
FOTO „Micul Hercule” este de nerecunoscut! Cum arată în prezent copilul forțat de tatăl său la extrem
BOMBĂ! Câți bani primește Monica Gabor după divorțul de Mr. Pink. Surpriză colosală, nimeni nu se aștepta la asta
Playtech.ro
BOMBĂ! Câți bani primește Monica Gabor după divorțul de Mr. Pink. Surpriză colosală, nimeni nu se aștepta la asta
O adolescentă a murit în momentul în care se iubea într-o maşină cu un bărbat mai în vârstă, în Brazilia
Observatornews.ro
O adolescentă a murit în momentul în care se iubea într-o maşină cu un bărbat mai în vârstă, în Brazilia
Horoscop 3 august 2021. Taurii pot descoperi soluții pentru probleme cu care își bat capul de mai multe luni
HOROSCOP
Horoscop 3 august 2021. Taurii pot descoperi soluții pentru probleme cu care își bat capul de mai multe luni
Ce a făcut sportiva care a primit nota 0.0 la Jocurile Olimpice de la Tokyo. VIDEO aici
Știrileprotv.ro
Ce a făcut sportiva care a primit nota 0.0 la Jocurile Olimpice de la Tokyo. VIDEO aici
Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire despre vaccin
Telekomsport
Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire despre vaccin
(Publicitate) BestSecret - Super-oferte la haine și accesorii. Reduceri de până la 80%
PUBLICITATE
(Publicitate) BestSecret - Super-oferte la haine și accesorii. Reduceri de până la 80%