Mergi direct la conținut »
5 probleme de cuplu cu care te vei confrunta după apariția primului copil
Relații Libertatea > Lifestyle > Relații

5 probleme de cuplu cu care te vei confrunta după apariția primului copil

Un copil nu numai că îți va schimba viața așa cum o știai, dar va schimba chiar și relația dintre tine și partenerul tău de viață. Oboseala, stresul, cheltuielile, necunoscutele din spatele creșterii unui copil și frica de a nu greși cu nimic, niciodată pot pune sub o presiune destul de mare orice relație, indiferent cât de stabilă ar fi ea. Acest pas spre a fi părinte este unul foarte complicat și va supune presiunii multe aspecte din viața ta.

5 probleme de cuplu cu care te vei confrunta după apariția primului copil:

  1. Sarcinile zilnice în casă

Vei observa foarte repede că, odată cu apariția unui copil în viața ta, sarcinile zilnice din casă se vor dubla. Vor fi mult mai multe haine de spălat, dezordinea va deveni o constantă în casă, iar stresul va crește pe măsură. În același timp, ține minte că vei avea o gură în plus de hrănit la masă, așa că vasele din bucătărie care ar trebui spălate se vor înmulți. Aici poți scăpa mai ușor de probleme cu o masina de spalat vase de pe arctic.ro, care te va ajuta să scapi mai repede de vasele murdare din chiuvetă și să te organizezi mai ușor în bucătărie. De asemena, este foarte important ca în fața acestor provocări tu și partenerul tău să vă împărțiți într-un mod echilibrat sarcinile casei, prin responsabilizare directă. Lasă-l pe el să se ocupe de curățenia din casă, în timp ce tu ești responsabilă de hainele murdare, spre exemplu. O împărțire corectă a sarcinilor vă va ajuta să evitați mai ușor tensiunile dintre voi, care apar inevitabil odată cu venirea pe lume a unui copil, pe fond de oboseală.

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”
Recomandări

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”

 
  1. Diferențele de abordare între tine și partener în creșterea copilului

Un alt motiv pentru posibile tensiuni în cuplu odată cu apariția celui mic ar putea fi diferența de abordare care există între voi în creșterea copilului. Sunt multe studii și sfaturi de parenting care susțin uneori lucruri care se contrazic. Unii părinți intervin imediat când cel mic plânge, alții îl lasă să plângă mai mult, până începe să obosească, iar aceste diferențe de abordare pot cauza probleme în viața de cuplu. În acest caz, ar fi indicat să ajungeți la un compromis, în care să puteți lucra împreună. În mod clar, fiecare dintre voi va avea o surpriză să-i observe filosofia celuilalt de creștere și de educare a copilului.

  1. Implicarea părinților în viața voastră

Pentru că timpul vostru poate fi limitat, unul dintre voi merge la muncă, altul stă acasă cu cel mic și poate lucrează de acolo, veți avea nevoie de ajutor. Aici, familia contează foarte mult, dar uneori poate fi și un declanșator de tensiuni între voi. Cu toate că au toate intențiile bune, implicarea părinților voștri în viața voastră și a copilului poate fi mai mare decât v-ați dori. De aceea, este recomandat să stabiliți unele limite clare, pentru ca voi să aveți timp să respirați cât timp bunicii stau cu cel mic.

Focar cu 30 de vârstnici infectați cu COVID-19 la un cămin de bătrâni din Mogoșoaia. Rudele sunt revoltate pe autorităţi: “DSP nici nu răspunde”
Recomandări

Focar cu 30 de vârstnici infectați cu COVID-19 la un cămin de bătrâni din Mogoșoaia. Rudele sunt revoltate pe autorităţi: “DSP nici nu răspunde”

 
  1. Bugetul familiei

Veți avea impresia că banii nu vă vor ajunge și poate că în unele luni acest lucru chiar se va adeveri. Un copil înseamnă cheltuieli mari, atât în perioada de creștere din primii ani, dar și mai încolo, când începe să meargă la școală și să-și dorească haine și jucării tot mai costisitoare. Odată ce ați devenit părinți, trebuie să fiți și buni contabili, să aveți mereu în evidență banii din fiecare lună și împărțirea lor pe priorități.

  1. Viața voastră intimă

Prezența bunicilor, nevoia de atenție a copilului, oboseala, stresul, munca, sarcinile zilnice, toate acestea vor da peste cap viața voastră intimă de cuplu, care este la fel de importantă precum toate celelalte lucruri prezentate până acum. Asigurați-vă din când în când o ieșire din rutina zilnică. O vacanță de câteva zile nu va strica niciodată, iar în acest fel și bunicii se vor putea bucura de autonomie totală alături de cel mic, acasă.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Luna Vandoorne

Close
Închide
  Close