Cele mai multe femei care au probleme cu tenul au și o anumită urmă de disperare în voce atunci când povestesc despre provocările cu care se confruntă. Chiar dacă ele consideră că se demachiază corect și că își hidratează tenul sau că nu pun mâinile murdare pe față, problemele nu dispar. Deseori, poate fi vorba despre o greșeală de care ele nu își dau seama și pe care o repetă, făcându-și rău fără a fi conștiente de asta.

Pentru a te ajuta să verifici dacă ceva din ceea ce faci în mod inconștient îți afectează sănătatea tenului, vom analiza în acest articol șase greșeli comune pe care cele mai multe dintre femei le fac atunci când își îngrijesc tenul. Poate te afli și tu în situația în care execuți un pas incorect sau folosești un produs nepotrivit. Nu îți face griji! Dacă nu ți-a ieșit până acum, poți începe să faci lucrurile corect de acum încolo. Până la urmă, este foarte dificil să înțelegi cum să îți îngrijești tenul când ai la dispoziție atât de multă informație online. Secretul în a descoperi ce îi face bine tenului tău este eliminarea treptată a greșelilor. Iată mai jos care sunt șase dintre cele mai comune.

  1.  Folosești produse nepotrivite pentru tipul tău de ten sau vârstă ta

Este foarte important să identifici ce tip de ten ai pentru a-ți adapta rutina de îngrijire și produsele folosite. Un ten normal înseamnă că pielea ta este sănătoasă și că nu are niciun dezechilibru. Tenul uscat produce mai puțin sebum decât este nevoie, iar tenul uleios, mai mult decât ar trebui. Un al patrulea tip de ten este cel mixt. Tenul acneic reprezintă extrema tenului uleios, dar, sub tratament, el poate deveni foarte uscat.

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”
Recomandări

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”

 

În al doilea rând, este foarte important să folosești produse potrivite vârstei tale. În jurul vârstei de 30 de ani, pielea începe să piardă din colagen. Așadar, este important să începi să folosești o cremă antirid pentru a-ți ajuta pielea să rămână elastică. Pe de altă parte, dacă vârsta ta nu depășește 25 de ani, asigură-te că rutina ta este una simplă și că nu folosești suplimente, serumuri și vitamine aplicate în exces pe ten. Vei cheltuii banii în mod inutil.

  1. Nu te demachiezi complet

Eliminarea machiajului de pe ten înainte de a merge la culcare este obligatoriu. După îndepărtarea fondului de ten cu lapte demachiant, cât și a rimelului și fardurilor, tenul trebuie curățat cu un gel sau cu apă și săpun (dar să fie unul blând). Nu trebuie să îți rămână nicio urmă de machiaj și nici senzația de alunecare atunci când îți atingi fața cu palmele. Trebuie să simți o profundă senzație de curățare înainte de a te îndrepta spre culcare.

Un spaniol a renunțat la bani și s-a mutat în România pentru o viață mai bună. Așa spun și românii care pleacă în Spania
Recomandări

Un spaniol a renunțat la bani și s-a mutat în România pentru o viață mai bună. Așa spun și românii care pleacă în Spania

 
  1.  Aplici creme și tratamente chiar înainte de a pune capul pe pernă

Dacă folosești o cremă cu curățare profundă sau orice alt produs pe al cărui etichetă scrie să îl aplici înainte de culcare, nu face greșeala să faci asta chiar înainte să pui capul pe pernă. Aplică respectivă cremă de noapte cu minimum o oră înainte de a te culca astfel încât pielea ta să reușească să o absoarbă. Altfel, tot produsul va fi absorbit de fața ta de pernă și de păr. Pe lângă faptul că tenul tău nu se bucură de beneficii, atât fața ta de pernă, cât și părul tău se vor murdări mai repede.

  1. Îți agresezi pielea din jurul ochilor

Tot o greșeală legată de demachiere este și felul în care îți tratezi pielea din jurul ochilor. Atunci când nu ai răbdare să elimini mascara de pe gene, poate că freci pleoapele până când produsul pare că a dispărut. Încearcă, în schimb, să ții discheta demachiantă pe care ai aplicat loțiune sau lapte pe gene timp de 30 de secunde pentru ca, apoi, să faci câteva mișcări de prindere a genelor. Vei vedea că mascara se elimină mai ușor, că nu îți va mai intra în ochi și că pielea subțire și sensibilă din jurul ochilor nu va mai fi inflamată.

Andreea Berecleanu, prima reacție după ce a fost înlocuită la Observator. „Nu voi accepta situații impuse”
Recomandări

Andreea Berecleanu, prima reacție după ce a fost înlocuită la Observator. „Nu voi accepta situații impuse”

 

Sursă foto: Burst

  1.  Te speli frecvent cu apă și săpun sau gel de curățare

Nici curățarea excesivă a tenului nu face bine. Dacă aplici săpunuri sau geluri de mai multe ori pe zi, stratul necesar de ulei al tenului va fi eliminat, iar pielea ta se va usca sau chiar va fi rănită de repetatele spălări și de ștergerea cu prosopul. Asigură-te că te speli de maxim două ori pe zi cu apă și săpun sau cu gel de curățare și că, imediat după ștergere și uscare, folosești o cremă hidratantă.

Știm că tentația de a curăța uleiul în exces este mare, crezând că astfel vei stopa acneea care se formează pe tenul tău, însă curățarea excesivă nu este soluția corectă. Una dintre variantele câștigătoare pentru porii inflamați este acidul salicilic care acționează la curățarea porilor în profunzime.

6.        Aplici o cantitate prea mare de produs

O greșeală frecventă care probabil provine din preconcepția oamenilor că mai mult înseamnă mai bine, aplicarea produselor dedicate tenului în cantități prea mari nu aduce niciun beneficiu. Cele mai multe produse de îngrijire se aplică în cantitate mică, cât mărimea unui bob de mazăre. Ne referim aici, mai ales, la cremele și loțiunile de față. Dacă folosești și seruri sau tratamente, acestea se aplică în cantități și mai mici, de mărimea unui bob de orez.

Faci vreuna dintre aceste greșeli? Deși știm că este uneori greu să fii sinceră cu tine și să recunoști că nu ai procedat în mod corect față de tine o bună perioadă de timp, credem că este important să nu te învinovățești, ci să fii blândă cu tine. Poți începe prin a te gândi care sunt motivele pentru care ai procedat așa cum ai făcut-o. De exemplu, dacă făceai până astăzi ceva greșit în privința îngrijirii tenului tău, poate fi din motivul că nu te-a învățat nimeni cum să ai grijă de pielea ta sau nu te-ai gândit că ar fi posibil să faci ceva greșit. Lucruri ca acestea se întâmplă, dar cel mai important este să nu insiști în a repeta ceva ce nu îți aduce beneficii. Primul pas este să te oprești și abia mai apoi vei putea descoperi efectele benefice, cât și eventualele alte lucruri pe care le poți face pentru ca tenul tău să fie sănătos și luminos, așa cum ți-l dorești. 
Fotografie principală: Shiny Diamond

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie