MENIU CAUTĂ
25 Iun. 2017 23:15

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. ”Mama lui m-a umilit mereu, chiar e prietenă şi vorbeşte frumos cu fostele lui”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Mă numesc Alexandra şi am o relaţie de doi ani şi jumătate cu Ovidiu, el fiind cu 5 ani mai mare decât mine. La început totul era perfect până să remarc faptul că el este ‘băiatul mămicii’. Încă nu e maturizat şi face ceea ce spune ea, nu ştie să îşi ia singur deciziile. O iubeşte foarte mult şi nu mă deranjează asta, dar nu ştie cum să se poarte cu amândouă şi pe mine mă lasă mereu baltă. Eu sunt mereu vinovată, iubind-o foarte mult , nu vede că defapt ea e cea care greşeşte.

Îl face mereu să se certe cu mine din nimicuri . Dacă încerc să îi arăt adevărul, tot pe ea o vede cea mai bună, cea mai nevinovată. Ea m-a umilit mereu, chiar e prietenă şi vorbeşte frumos cu fostele lui. El nu avea de gând să se însoare până nu i-a spus ea că e momentul să îşi facă o familie. Aş face acest pas pentru că îl iubesc extrem de mult, dar ştiu că nu ne va fi bine stand cu ea în casă pentru că eu nu voi avea nici un rol,pentru că tot ea va ţine banii, tot ea va strânge pentru casă…

Să mă retrag uşor? Să fac ceva ce ştiu că lui nu îi convine şi nu mă mai caută? Sunt nehotărată, pentru că îl iubesc enorm.

Adela răspunde:

Dragă Alexandra,

Cred că este momentul să ai o discuție cu mama lui Ovidiu – dacă spui că el nu dă semne că înțelege ce problemă ai tu. De preferință când Ovidiu nu e de față, spune-i doamnei ce te doare. Frumos, delicat, ca de la femeie la femeie. Poate că ea ar suferi dacă l-ar pierde pe el, dar roag-o să-și imagineze cum s-ar simți dacă ar fi în locul tău.

Spune-i că îl iubești foarte mult și nu vrei nici tu să-l pierzi dar că nu poți trece peste faptul că ea e prietenă cu fostele lui – de exemplu – că se bagă prea mult în viața voastră de cuplu și că dorești și tu să ai o viață de cuplu în doi, nu în trei. În niciun caz nu vă sfătuiesc să locuiți cu soacra dacă vă căsătoriți. Este nevoie de o distanță între voi, iar dacă Ovidiu nu înțelege aceasta, poate că nu e cazul să te grăbești să faci pasul împreună cu el.

După ce mama lui va fi la curent cu sentimentele tale și după ce Ovidiu va lua la cunoștință că ați avut acea discuție, să vedem și ce spune el. Dacă te iubește cu adevărat, va fi capabil să-și înfrunte mama. Dacă nu, atunci să rămână cu ea.

Comentarii